Belediye Başkanı Mehmet Yaka'nın başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy, Belediye Meclis Üyeleri, İnş. Müteahhitleri, TOKİ evleri apartman yöneticileri Karapınar'da meskeni ve işyeri bulunan vatandaşlar, Belediye daire amirleri ile basın mensupları katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka bu konuda şunları söyledi, 28.04.2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2013/4347 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile BOTAŞ Genel Müdürlüğü ile 22.10.2015 tarihinde yaptığı görüşmelerden sonra Doğalgaz'ın Karapınar'a kazandırılması için Belediye olarak başvuruda bulunulduğunu, 17 km'lik doğalgaz boru hattının Karapınar Merkez'e kadar gelmesi ve doğalgaza abone olabilmek için en az 6000 kişinin ziraat Bankasındaki açılan hesaba 335.TL yatırmalarının gerektiğini, bu tarihi fırsatın kaçırılmaması gerektiğini, Karapınar'da 13.600 meskenin ve 2000 adet işyerinin mevcut olduğunu, ana cadde üzerinde ise 1000 konut ve 600 civarında işyerinin olduğunu, TOKİ ve civarında ise 1000 konut ve 100 işyeri olduğundan bahsederek, Karapınar'da 6000 kişinin abone olmasıyla doğalgazın ilçemize gelmesine vesile olacaktır diyen Yaka, daha önceleri Muhtarlarımızı, Kuruluş Başkanlarımızı bu konuda bilgilendirdik.Şimdi ise siz kıymetli arkadaşlarımızla toplantı yapıyoruz. En çevreci, en ekonomik, en güvenilir, en rahat ve tasarruflu yakıt için, çevre temizliği ve insan sağlığı için Doğalgaz'ın gelmesinde çok büyük faydalar vardır. Bundan dolayı vatandaşlarımızın Ziraat Bankasında ki açılan hesaba 335.TL yatırmaları ve abone olmaları gerekmektedir. Birlik içinde, dirlik içinde daha güzel günlerde yaşamak istiyorsak, doğal gaz aboneliği için birlik olalım, Karapınar doğalgazın gelmesi için herkesi abone olmaya davet ediyorum. Çünkü hem cebiniz, hem de hava kirliliğinin önlenmesi ve sağlımız için en tasarruflu yakıt doğalgazdır. Herkesi abone olmaya davet ediyorum. Hali vakti yerinde olan vatandaşlarımızın daha çok sayıda 1000 lere 6000 lere varan abonelik bedeli yatırma fırsatları vardır. 30 Kasım 2015 tarihine kadar abone sayısı 6000'e ulaşmaması halinde en geç iki ay içerisinde yatırdıkları miktarı yasal eklentileri ile birlikte alabileceklerdir. Haydi Karapınar bu tarihi fırsatı kaçırmayalım, doğalgaz'a üye olalım."dedi

Vatandaşların sorularını cevaplandıran Mehmet Yaka, her Karapınarlı hemşerimizin bu konu hakkında kendini fahri olarak görevli sayması ve çalışma yapmasını arzu ediyorum diyen Başkan Yaka'ya katılımcılar teşekkür ederek toplantı sona erdi.