13 Aralık 2019 Cuma günü Saat 10.00-16.00 saatleri arasında Aydoğanlar MYO Konferans salonunda yapılan toplantıya; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı- Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü- Koruma ve İzleme Daire Başkanı Nuri Kunt, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İl Tarım ve Orman Md.Yrd. Esat Altuntaş, Karapınar MYO Müdürü, Öğr. Gör. Naim Çağlar Diri, S.Ü. Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Süleyman Soylu, S.Ü. Ziraat Fakültesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet Şahin, S.Ü. Aydoğanlar MYO Gıda İşletme Bölümü Öğr. Gör. Yasin Akkemik, İlçe Tarım ve Orman Md. Tayfun Gökçe, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Ziraat Odası Başkanlığında Görevli Ziraat Müh. Yusuf Altundal, MYO Genel Sekreteri Habib Ergin, MYO Öğrencileri, Yeşilyurt ve Kesmez Mah. Sakinleri katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda S.Ü. Rektörü Mustafa Şahin’in telgraf mesajı okundu. Aydoğanlar MYO tanıtımı sinevizyon gösterimi izlendi. Açılış Konuşması yapan Karapınar MYO Müdürü Naim Çağlar Diri,” Karapınar Aydoğanlar MYO ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “ Karapınar Doğal Sit Alanları Çevresinde İklim Dostu İyi Tarım Uygulamaları ve Tarımda Suyun Verimli Kullanılması” isimli projenin kapanış toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Bilimsel düşünceyi temel alan, araştırmacı, sorgulayıcı, analitik düşünceye sahip, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, sorumluluk sahibi, alanında donanımlı, özgüveni yüksek bireyler yetiştirerek bölgemize ve ülkemize katma değer sağlamak, alanında uzman öğretim elamanları ile çeşitli bilimsel çalışmalar yaparak bilim dünyasına katkı sunmak, tüm bunların gerçekleşmesi için özverili bir şekilde gerekli çalışmalar yapmaktayız.

“Karapınar Doğal Sit Alanları Çevresinde İklim Dostu İyi Tarım Uygulamaları ve Tarımda Suyun Verimli Kullanılması” projenin ilçemize ve ülkemize güzellikler getirmesini temenni ediyor, Saygılar sunuyorum.”dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı- Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü- Koruma ve İzleme Daire Başkanı Nuri Kunt, proje hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından uygulanan bu güzel projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum diyerek Karapınar’ın sosyal, ekonomik ve kültürel yönden gelişmesini anlatarak, Bakanlarımızın, Milletvekillerimizin destekleri ile çalışmalarımız verimli bir şekilde devam etmektedir.”dedi

Konya İl Tarım ve Orman Md. Yrd. Esat Altuntaş’ın konuşmasının ardından S.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğr.Gör. Prof.Dr. Süleyman Soylu, Yürütülen proje çalışmaları, suyun verimli kullanılması, toprak hazırlığı, tarımsal finans okuryazarlığı, hayvansal atıkların yönetimi, katı ve sıvı atık yönetimi, toprak analizinin önemi, toprak numunesi alınması ve alınma zamanı, ürünlerin ekim zamanı ve incelikleri, kavun yetiştiriciliği, hayvan refahı gibi çeşitli konular hakkında slâyt eşliğinde katılımcılara geniş bilgiler verdi.

Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Öğr. Gör, Naim Çağlar Diri tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı- Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü-Koruma ve İzleme Daire Daire Başkanı Nuri Kunt’a teşekkür plaketi takdim etti. Toplantının ardından Yeşilyurt ve Kesmez Mahalleleri Saha ziyaretleri ile toplantı sona erdi.