DOÇ.DR. AHMET KESİKLE KARAPINAR KONUŞULDU

09.06.2012 Cumartasi günü saat 16.30’da Karapınar Gazeteciler Cemiyetinde Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç.Dr. Ahmet Kesik misafir edilerek Karapınar hakkında sorular sorulup bilgiler alındı.

Karapınar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Peker, Başkan Yrd. Okuyucunun Sesi Gazetesi sahibi Mehmet Okuyucu, Yeşilpınar Gazetesi Muhabiri Musa Ceyhan, KAR-FM radyosu sahibi Şenol Ergüler, Zaman Gazetesinden Ümit Ceyhan, TRT muhabiri Yaşar Mavi, Karbiyar com’dan Mustafa Sapmaz bulundular.

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç.Dr. Ahmet Kesik şunları söyledi “ Siz basın mensupları ile birlikte olmaktan son derece memnunum. Karapınar’da Kaymakam Ramazan Yıldırım’ın, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu’nun Sivil Toplum Kuruluşlarının Karapınar için çabalarını ve çalışmalarını biliyor, görüyor ve takdir ediyorum. Bu gücün içerisinde Karapınar basınını da görüyorum. İşini severek yapmaktasınız. Karapınar için nerden geldik nereyeDoç. Dr. Anmet KESİK'le Karapınar Konuşuldu gidiyoruz anlamında da bireysel ve kamusal olarak öz değerlendirme yaptığımız zaman Karapınar’ın yıllar önce pek önemsenmeyen ve fazla tanınmayan bir ayranıyla ve bir de erozyonuyla biliniyordu. Kamu hizmetleri yönüyle ve Özel Sektör yönüyle değerlendirdiğimizde; Karapınar’ın 6 km lik çevre yolu bile yapılamamıştı. Konya- Ereğli yolunun zaman zaman yetkililere duble yol olması yolunda girişimler sonuçsuz kalmış ama 2003 yılından itibaren çevre yolu, Konya-Ereğli yolu sorunu halledildi. Türkiye’nin gelişimine parelel olarak Karapınar’da gelişiyor.

Kredi Yurtlar Kurumu’na gittik, yurt yapılması talebi kabul edildi. Bizim önümüze projeler konuldu ve bu projeleri sizler beğenin diye bize imkan tanındı. Bu da Karapınar için gurur verici bir olaydır. Kamu yatırımlarında büyük bir gelişme oldu. Biz çok şanslıyız. Karapınar’a gelen Kaymakamlar bizimle devamlı diyalog kurdular. İlçenin sorunlarını anlatacakları yetkiliyi artık bulabiliyorlar. Tarım ve Hayvancılık konusunda en ileri teknolojiyi kullanmakta ve diğer bölgelere de örnek teşkil etmektedir. Tarım ve Hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimi özellikle kutluyorum diyen Kesik, yeni yeni çiftlikler kuruluyor, Sivil toplumlarımızın yetkililerinin de alnından öpmek lazım. Hepsi de İlçenin kalkınması için Kaymakamla, Belediye Başkanı ile eşgüdüm içerisinde çalışmaktadırlar.

Karapınar’da ki ileriye dönük kamu ve özel sektörün yatırımları bizleri sevindiriyor. Termik santralin aleyhine söylentilerle ilgili ise Türkiye kendi her türlü doğal kaynaklarını, zenginliklerini değerlendirmek zorundadır. Dışarıya büyük paralar gitmeyecekse kendi zenginliklerimizi de işletmek zorundayız. Ayrıca büyük işletmelerde çevreye zarar vermeyen en gelişmiş ve en son teknoloji sistemleri uygulanmaktadır.

Enerji, Su ve Gıda dünya’nın gündeminde 21. yüzyılda girdilerimizin zenginleşmesi için uğraşacağız. Dünya artık Yeşil büyüme ve çevreye zararlı olmayan gelişme ve çevreye duyarlı teknolojilerle işletilecek,  çevre kanunlarına uyum sağlayan hassasiyetler göz önünde tutularak gelişme sağlanmaktadır. Kömür enerjisi, Güneş Enerji panelleri, Doğalgaz ile ilgili çalışmalar Karapınar’a büyük artılarının olacağına inanıyorum. Karapınar’ın bundan böyle büyük düşünerek ve ileriyi görerek hareket etmesi ve yatırımlara yönelmesi gerekir. Kaliteli üretim yapan büyük işletmelere ihtiyaç olacaktır. Dünya’da küçük işletmelerin nasıl büyük işletmeler haline geldiğini görmekteyiz. Birbirimizi takip değil, farklı yatırımlara yönelmek lazım. Doğru yatırımlara yönelme zamanı. Bakın İlçe de Koçaklar Otel, Düntaş otel yatırımları bunlara birer örnektir.

Milletvekili neden olamadığı sorusuna ise, Benim bir hedefim var. 25 yıllık Devlet Tecrübem vardı ve bu tecrübelerimi Milletvekili olarak kullanmak istedim. Siyasete atıldım. Milletvekili olabilir miyim, olamaz mıyım diye de üzerinde fazla durmadım.Çünkü siyasette önceden hiçbir şeyi planlayamazsınız. Takdir İlahi neyse o tecelli eder. Belki hakkımda böyle hayırlısıdır. Hayır da da, şerde de bir hikmet vardır. Baht işi. Ben görevime geri döndüm, Görevimin başında Türkiye’mizin kalkınması için elimden gelen çabayı göstermekteyim. Üniversitelerde de görevlerim var, siyasette de, bürokraside de görevlerim var. Sağlığım yerinde olduğu müddetçe ülkemin kalkınması için var gücümle çalışacağım. Ereğli Milletvekili Sayın Prof.Dr. Cem Zorlu Ereğli’ye çalıştığı kadar Karapınar’a da takdire şayan çalışma yapmaktadır. Dünya’nın takip ettiği yolu Türkiye’de takip etmektedir. 29 İlde Mahalli İdare rolü ortaya konacak, Belediyelerin, mahalli idarelerin güçlendirilmesi, yerinde yönetim hizmetleri gibi yani çözümün İl olmaktan geçmediğini, İl olunca kimse gül kondurmuyor. Ardahan’da İl ama bir un fabrikasından fazla bir yatırımı yok. Türkiye ekonomisine katkı verecek yatırımın yeri belli, Karapınar’da 1000 işçi bile zor bulunur. Karapınar’da Tarım ve Hayvancılık ileri safhada, Termik Santral yatırımı Karamanın, Ereğli’nin değil bu bölgenin yatırımıdır. Uluslar arası çevre kararlarına imza atan bir ülkeyiz. Çevre Kanunlarına, Hava Kirliliği Mevzuatlarının öngördüğü kriterlerin önüne hiçbir şekilde geçilmez. Valilikler çevre konusunda çok hassas davranmaktadırlar. Karapınar’da çevreye zarar verecek hiçbir faaliyette bulunulmaz. Diyen Kesik Eğitim konusunda ki soruya da Eğitimde bölgesel farklılıklar her zaman olmuştur. Eğitim’de Öğretmen açığını kapatacak projeler Hükümet tarafından ortaya konmaktadır. Fatih projesi, Akıllı tahta, 4+4+4 gibi bir çok proje. Milli Eğitim Bakanlığı büyük bir camia, Eğitime büyük yatırımlar yaparak eğitimde yeni projeler üreterek daha iyiye ve başarıya gitmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ciddi projeler ve atılımlar yaparak çalışmaktadır. Çocuklarımızın iyi yetişmesi, vatanına, milletine, ailesine faydalı olması için biz insanlara da büyük sorumluluk ve görevler düşmektedir.”dedi