Karapınar’da cumhuriyetin ilanının 93. yılı kutlamaları ilk olarak Karapınar İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca’nın tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Cumhuriyet Bayramı resmi programı ise büyük bir katılımla Karapınar Atatürk Stadyumunda yapıldı.  Yapılan törenine Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Garnizon Komutanı Topçu Yüzbaşı Ali Özü, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Protokol üyeleri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Karapınar Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla devam etti.  Ardından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.  Akabinde Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca Günün anlam ve önemini belirten, cumhuriyetin değerini vurguladığı bir konuşma yaptı.

Programın devamında Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Behiye Tomak, Hakan Gezik’e ait “Ömer Halis Demir’e Ağıt” adlı şiiri ve Elif Kaya Arif Nihat Asya’nın “ Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor “ adlı şiiri seslendirdiler.  Fevzi Paşa Ortaokulu halk oyunları ekibi Duygu Demirdelen yönetiminde gösterilerini sundular.

Cumhuriyet’in 93. Yıldönümü nedeniyle lise öğrencileri arasında düzenlenen “ Cumhuriyet ve Demokrasi” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri  verildi.   Yarışmada birinci olan Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Öğrencisi Asude Ulusoy hediyesini Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca’dan, yarışmada ikinci olan Meke Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşe Ulusoy hediyesini Garnizon Komutanı Topçu Yüzbaşı Ali Öz’den ve yarışmada üçüncü olan öğrenci Karapınar Anadolu İmam Hatip Lisesinden Osman Donat ise hediyesini Belediye Başkanı Mehmet Yaka’dan aldı.

Cumhuriyetin İlanını 93. Yılı kutlamaları Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul bandosunu takiben öğretmenler eşliğinde öğrencilerin yaptığı resmigeçit töreni ile son buldu.