Programın açılışını İlçe Müftülüğü personellerinden Millet Camii İmam Hatibi Lütfullah Çelebi’nin icra ettiği Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Demokrasi nöbetinin 20. Gününde halkımıza hitap eden Belediye Başkanı Mehmet Yaka, “Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi FETÖ Terör örgütünün darbe girişimine tepki göstermek için Milli irade ve Demokrasi nöbetimiz devam ediyor. Cumhuriyet meydanında nöbette kendilerini yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emrine uyarak bizlerde sizler gibi Cumhuriyet Meydanındanı boş bırakmıyor, Demokrasi nöbetimizi tutmaya devam ediyoruz. 15 Temmuz Cuma günü bu hain saldırıya karşı koyarken şehit olan asker, polis, ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı olan gazilerimize acil şifalar diliyorum. Ülkemiz adına bu acıların tekrar yaşanmamasını diliyorum. Cenab-ı Allah hiçbir zaman birlik ve beraberliğimizi bozmasın”dedi.

Daha sonra Karapınar ve çevresi için Yatsı Ezanı nı canlı okuyan İlahi sanatçısı Cahit Nazlı yatsı vaktinden sonra ilçe halkına şölen havasında bir demokrasi nöbeti yaşattı. Kendine özgü has yorumu ile ilahi, ezgi,ve semazen eşliğinde eserlerini söyleyen Nazlı, Cumhuriyet Meydanına gelen halkla birlikte TEKBİR sloganları getirdi. Aynı zamanda ilçe halkının özel isteklerine yer veren Cahit Nazlı ve Sazende ekibi vatandaşlardan tam not aldı.

Demokrasi ve Milli İrade nöbeti için Cumhuriyet meydanına gelen vatandaşlara Muzaffer Gülbahar meyve suyu ikram ederken, Karapınar Belediyesi olarak 20 gündür anıt alanında çay ve su ikramı yapan Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya halk tarafından teşekkür edildi.

              15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitlerimiz için Belediye Personelimiz Destek Hizmetler Müdürü Talip Karagöz tarafından Kuran-ı Kerim okundu.