Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabulü ve Atatürk Stadyumunda kutlama törenine İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon, Atış Test ve Değerlendirme Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdür V. Murat Çiftçi, Askeri Erkan, Şehit Aileleri ve Gaziler, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluş ve Oda Başkanları, Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ve Öğretmenler, Öğrenciler ile çok sayıda bay, bayan vatandaşlar katıldı.

Şehit Oğuzhan Aydınbelge METEM Okulu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Hatice Ertaş,. Emre Döş sunuculuğunda başlayan kutlama töreni, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizin anısına 1 (Bir) dakikalık Saygı Duruşu ve ardından Tören Komutanı Memiş Deniz ve koroyu yönetmek üzere Müzik Öğretmeni Sabiha Acar eşliğinde ŞOA METEM Öğrencilerinden oluşan Koro ile birlikte İstiklal Marşı katılımcıların da iştiraki ile okundu.

Kaymakam Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Oğuz Osman Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Tören Komutanı  Öğretmen Memiş Deniz’in eşliğinde okullar, törene katılan kuruluşlar ve Karapınar halkının bayramını kutladılar.

İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi.”Sayın Garnizon Komutanım, Belediye Başkanım, Saygı değer Karapınarlı hemşerilerim, değerli çalışma arkadaşlarım, Öncelikle Karaman- Ermenek’te ki kömür maden ocağında mahsur kalan madencilerimizin kurtarılmasını ümit ediyor ve sevdiklerine tekrar kavuşmalarını Cenab-ı Allah’tan dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Maalesef bu üzücü kaza sebebiyle Cumhuriyet Bayramımızı buruk bir şekilde kutluyoruz.

Sevgili Karapınarlılar, Sevgili Öğrenciler, 91 Yıl önce bugün 1923 yılının 29 Ekim ayında Cumhuriyetimiz ilan edildi. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Yüce Türk Milleti ile birlikte giriştiği İstiklal Mücadelesi neticesinde ilan edilen Cumhuriyetimiz Türk Milletine bırakılan en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Cumhuriyetimiz sayesinde ülke yönetimi ile, milli irade esas olmuş her bir birey eşit yurttaşlar olarak ülke yönetiminde söz sahibi olmuş, insan haklarına, demokratik bir yönetim anlayışına sebep olmuştur.

Bugün içerden etrafımıza baktığımızda özellikle Ortadoğu da yaşanan olayları gördüğümüzde Cumhuriyetimizin kıymetini çok daha iyi anlıyoruz. Bundan dolayı Cumhuriyet ülkemiz için büyük bir nimettir. Bu nedenle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ne kadar teşekkür etsek azdır.

Sevgili Karapınarlılar, Sizler herkesin çöl tabir ettiği bu topraklarda büyük emeklerle verimli bir vaha yarattınız. İlçemizin her geçen gün daha da geliştiğini, zenginleştiğini hep beraber görüyoruz. Birlik ve beraberliğimizi sağladığımız sürece çok daha güzellikler gelecek ve daha güzel bir Karapınar sizlerin olacaktır.

Sizlerin emeği, alın teriyle ortaya çıkan bu gelişmelerden dolayı sizleri kutluyorum. İlçemizdeki tüm yatırımlardan dolayı da Belediye Başkanımıza, Sivil Toplum Örgüt Başkanlarımıza, Milletvekillerimize, tüm Devlet Büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili Öğrencilerimiz, Sizden özellikle Milli Mücadelemizi iyi öğrenmenizi, Cumhuriyetimizin bizler için önemini iyi kavramanızı, başta Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere bu topraklar için mücadele veren, şehit olmuş, gazi olmuş tüm kahramanlarımızı yad etmenizi öğütlüyorum.

Bende Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları başta olmak üzere vatanı için gövdesini siper edip şehit düşen tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, sizlere ise sağlık, mutluluk dolu, birlik ve beraberliğimizin daim olduğu nice Cumhuriyet Bayramı kutlamanızı diliyorum.

ŞOA METEM Öğrencilerinden Hakan Göktaş “Akdeniz’e Doğru” şiiri, Bahriye Sayan “Bugün” adlı şiiri okudular.

Cumhuriyetimizin 91. Yıldönümü nedeniyle, İlçemiz temel eğitim öğrencileri arasında “Cumhuriyet ve Çocuk” konulu; Lise öğrencileri arasında “Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk” konulu kompozisyon yarışması düzenlenmiş ve Temel Eğitim Öğrencilerinden Birinci Emine Kolay, İkinci Nadire Sevinç, Üçüncü Zülal Güneş,

Ortaöğretim Öğrencileri arasında Birinci Güldane Coşar, İkinci Derya Tüysüz, Üçüncü Büşra Denizdir. Birincilerin ödülleri Kaymakam Ramazan Yıldırım, İkincilerin ödülleri Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk, Üçüncülerin ödüllerini Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından öğrenciler tebrik edilerek verildi.

Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki Teknik Eğitim Merkezi okul bandosunu takiben Tören Komutanı Beden Eğitim Öğretmeni Memiş Deniz eşliğinde okulların resmigeçit töreni yapılmasıyla, Cumhuriyet Bayramı 91. yıl kutlama töreni başarılı bir şekilde sona erdi