Kutlama programı 29 Ekim 2019 Salı günü saat 10.30 ile 11.00 arasında Kaymakamlık Makamında Kaymakam Onur Kökçü tarafından tebriklerin kabulü ve ardındanAtatürk Stadyumun daŞehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Öznur Bavaş ve Coğrafya Öğretmeni İsa Güler sunuculuğunda saat 11.00 da bir dakikalık Saygı Duruşu ve ardından Müzik Öğretmeni Hazal Ünkesen yönetiminde MTAL den bir gurup öğrenci tarafından İstiklal Marşı okunarak başladı. Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni Memiş Deniz refakatinde, Kaymakam Onur Kökçü, Garnizon Komutanı Albay Bülent Uysal, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ile birlikte halkın, öğrencilerin ve tüm katılımcıların bayramlarını kutladılar. 
Program Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan' ın Cumhuriyet Bayramı mesajının okunmasının ardından Kaymakam Onur Kökçü günün anlam ve önemini belirten konuşmasında "Cumhuriyetimiz ve son kurmuş olduğumuz devletimizin kuruluşunun 96. Yıldönümünü kutlamaktayız. Hepimizin bayramı kutlu olsun. Bağımsızlık mücadelemizi zaferle taçlandıran ve Cumhuriyetimizi kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm Gazilerimize, Şehitlerimize şükran saygı, minnet ve rahmet duygularımızı sunuyoruz. Binlerce yıl boyunca tüm dünyaya adalet, barış, ahlak, asalet ve güzelliklerle doldurmuş, medeniyetlerin en yücesini kurmuş Kahraman Ecdadımızı dualarımızla yâd ediyoruz. Cumhuriyetimiz binlerce yıllık devlet geleneğimizin, binlerce yıllık devlet tecrübe ve birikimimizin en son aldığı şekildir. Devletimiz asırlarca tüm devlet ve milletlere örnek olmuş asil ve çok büyük bir devlettir. Cumhuriyetimizin en temel özellikleri onun demokratik değerlere, insan haklarına, eşitliğe, hakkaniyet ve adalete dayanıyor olması, milli ve manevi değerleri yüceltmeyi hedef seçmesi ve kendisini bu ülkeye bağlı hisseden tüm vatandaşlarımızı kucaklamasıdır. Cumhuriyetimiz aynı zamanda bir medeniyet projesidir. Asırlarca dünyaya hükmetmiş aziz milletimizin tekrar ayağa kalkarak "Ben Buradayım Bir Yere Gitmedim" demesidir. Bugün gerçek manada çürümüş bir dünya düzeni içerisinde yaşamaktayız. Uluslararası göç ve mülteci akımları, açlık ve kuraklık, çevre felaketleri, nükleer silahlanma, uluslararası terörizm dünyayı ciddi bir manada tehdit etmektedir. Dünyayı yöneten devletlerin terör örgütleri ile içli dışlı oluşu ve vekalet savaşları yolu ile onları finansa etmeleri uluslararası düzeyde işlenen ağır suçların ciddi manada artmaktadır. Bu durumda içinde bulunduğumuz büyük silkiniş ve uyanışı taçlandırarak dünya da hâkim bir süper güç olduğumuzda bu değer ve özelliklerimizle dünyayı adaletin, huzur ve barışın, hak ve refahın kısacası tüm güzelliklerin hâkim olduğu bir yapı içinde yeniden inşa edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi bozup bizi içten ve dıştan yıkmaya çalışan her türlü girişime uyanık olmalıyız.
Bu duygu ve düşünceler içinde Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi bir kez daha şükran, rahmet ve minnet duyguları içinde anıyor. Hepimizin Bayramını tekrar kutluyor sevgi ve saygılarımı siz değerli kardeşlerime sunuyorum" dedi.
Kaymakam Onur Kökçü'nün konuşmasının ardından öğrencilertarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu ve Yunus Emre Ortaokulu Halk Oyunları gösterileri sunuldu.Beslenme dostu okullara ve Beyaz Bayrak kazanan okulların müdürlerine ödülleri Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından takdim edildi. Ardından Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Okul Bandosunu takiben Beden Eğitim Öğretmeni Memiş Deniz refakatinde okulların resmi geçit töreni yapılarak program sona erdi.