Gezide Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünden Etüd Proje Daire Başkanı Ali Keş, Havza Planlaması ve Arazi Islahı Daire Başkanlığından İsmail Küçükkaya, Karaman Orman İşletme Müdürü Fazıl Cabaroğlu, Ereğli Orman İşletmesi Şefi Ramazan Sert ve beraberindeki 40 kişilik uzman ekibe Karapınar  Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi personellerinden Bölüm Başkanı Mustafa Bağcı, Çevre Y.Müh. Osman Mücevher, Ziraat Y.Müh. Mehmet Ali Dündar ev sahipliği yaptılar.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi toplantı salonunda 30.08.2015 tarihinde saat 10.30–14.30 arasında Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü’ne bağlı uzman personellerden oluşan 40 kişilik bir teknik heyete Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Mustafa Bağcı ve personeli Çevre Yük. Müh. Osman MÜCEVHER tarafından “Yeşeren Çöl Karapınar” adlı slayt eşliğinde bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda 1962 yılından günümüze kadar süreç içerisinde rüzgâr erozyon ile mücadele yapılan faaliyetler anlatılmıştır. Akabinde teknik uzman heyet arazi gezine geçmiştir. Arazi gezisinde “Farklı Lokasyonlarda Dört Kanatlı Tuz Çalısı (Atriplex canescens Pursh Nutt.) Bitkisinin Yem Üretimi, Toprak Islahı ve Erozyonla Mücadele Yönünden Değerlendirilmesi” proje sahasında kurum personeli Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Bölüm Bşk. Ziraat Müh. Mustafa BAĞCI tarafından katılımcılar bilgilendirmiştir. Sonrasında saha içerisindeki Tarihi Gındam Yaylası Mevkisi,  Örnek tepe Mevkileri ziyaret edildikten sonra, Meke Gölü ve çevresindeki ağaçlandırma alanını topluca gezildi.

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, Etüd Proje Daire Daire Başkanı Ali Keş, İlgi ve alakalarından dolayı Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Mustafa Bağcı ve personellerine teşekkür ediyorum. Rüzgar erozyonu sahasında erozyon felaketinin önlendiğini, bu sahada kayda değer çalışmaların yapıldığını gezerek gördük. Saha stabil hale gelmiştir. Bu sahada bundan sonraki çalışmalarda da başarılar diliyorum.”dedi