İftar Programına; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Emirgazi Kaymakamı ve Karapınar Kaymakam V. Fahri Onay, İlçe Garnizon Komutan V. Yüzbaşı Ufuk Devam, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Emirgazi Belediye Başkanı Nurişen Koçak, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve TOKİ Finansman Dairesi Talep Organizasyonları Şube Müdürü Bülent Şerefoğlu, Hakim Harun Taşkın, Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Mert, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker ve Belediye Meclis Üyeleri, Konya Karapınar’lılar Dernek Başkanı Fikret Danış ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Basın Mensupları, binlerce Bay- Bayan vatandaşlar katıldı.

İftar Programından önce Hacı İsa Camii İmam Hatibi Ali Osman Gürbüz tarafından Kur-an’ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Bugün de İftar Programında Baba Ocağında Karapınar’lıHemşehrilerimizle bir araya gelerek Orucumuzu açmanın mutluluğunuyaşıyoruz. Kıymetli Hemşehrilerim seçim boyunca gecemizi gündüzümüze katarak bizlerle birlikte omuz omuza çalıştınız. Cumhur İttifakı olarak 31 Mart Seçimlerinde %71 e yakın rekor oyla Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a Konya’dan zaferle çıktık. Belediye Başkanımız Mehmet Yaka Karapınar da %56 oy oranı ile yeniden Belediye Başkanlığına seçildi. Konya’mızda alınan bu oy oranlarıyla AK Parti ‘nin kalesi olduğunu ispatladınız.  Tüm Konya’lı ve Karapınar’lıHemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Kıymetli Hemşehrilerim On Bir Ayın Sultanı Ramazan Ayı İbadet Ayıdır, İnfak Ayıdır. Birbirlerimize sofralarımızı açtığımız, gönüllerimizi açtığımız, birlik ve beraberliğimizin en yoğun şekilde yaşandığı mübarek bir aydır. Bu iftar saatinde bu alanımızı dolduran binlerce hemşehrimize tek tek teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Vatan Müdafaasında Şehit düşmüş tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bugün Yunak, Beyşehir, Karapınar TOKİ Sosyal Konutlarının kura çekilişi yapıldı. Hayırlı Uğurlu Olsun. Seçim sürecinde söz verdiğimiz tüm projeleri sırasıyla gerçekleştireceğiz. Bakanlık olarak yapacaklarımızın yanında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka’nın verdiği sözler bizim sözümüzdür. 31 İlçemizde hizmetlerimize devam edeceğiz. Sosyal Konutun dışında Cumhuriyet İlkokulu’nu yıkıp yerine yeni modern 24 derslikli okul yaptıracağız. Karapınar’a yeni bir Hükümet Binası kazandırıyoruz. Yer tahsisini yaptık çalışmalar devam ediyor. 36.000 m2 lik alanda modern bir şekilde Millet Bahçesi yapacağız.Çetmi ve Pınarbaşı mahallesinde 90.000 m2lik alanda Kentsel Dönüşüm çalışmaları son aşamaya gelindi. 600 adet Konut kazandırılacaktır. Eski Devlet Hastanesinin bulunduğu kısma Aile Sağlık Merkezi Binası ve 112 Acil Servis Binası ilçemize kazandırılacaktır.Çiftçilerimize hazine arazilerinin kazandırılması çalışmaları devam ediyor. Yüksek Okul, Belediye Binası ve Fen Lisesi çalışmalarımızı da an ve an takip etmekteyiz. Karapınar’ın bir evladı olarak üzerimize düşen sorumluluğunu yerine getirmekten asla geri durmayacağım. İnşallah Karapınar’ımızın 50 ve 100 yılını planlayarak modern bir şehir haline getireceğiz. Bu yapacağımız hizmetlerle dualarınızı alırsam benim için en büyük mutluluk bu olacaktır diyerek katılımlarınızdan dolayı bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum ve hayırlı iftarlar diliyorum” dedi.

İftar programından sonra Belediye Başkanlığına gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Belediye Başkanı Mehmet Yaka’dan yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler alarak gelen heyetle birlikte ilçeden memnun bir şekilde ayrıldı.