TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe vererek İlçemiz okullarında çevremizin temiz tutulması ve ağaç sevgisinin artırılmaı, koruma bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla okul müdürlerinin uygun bulduğu zaman diliminde öğrencilerle sohbet yapması isteği İlçemiz Kaymakamı Ramazan Yıldırım’ın olurları ile uygun görülmüştür.

TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan tarafından öğrencilere yönelik Çevremizin temiz tutulması ve ağaç sevgisi ile koruma bilincinin artırılması yolunda slayt eşliğinde sohbet toplantısı başlatıldı.

Ceyhan, ilk sohbet toplantısını Karapınar Kız Teknik ve Meslek Lisesinde başlattı. 9-10 ve 11. sınıflardan 73 öğrencinin ve Okul Müdürü Osman Bağcı, Müdür Yrd. Muhammet Aylıdere, Öğretmenler Sefa Kısacıkoğlu, Levent Eser, Rabia Eser, Leyla Gülay Öz, Orhan Sağlamer, Naciye Erdinç Özcan katıldığı sohbet toplantısında Musa Ceyhan şunları söyledi “ Çevre ve Doğa bizlerden ilgi ve hizmet bekler. Şöyle ki önümüz bahar mevsimi Türkiye’mizin, İlçemizin neresinde piknik yaparsak yapalım çevremizi temiz tutalım. İnsanlar olmadan diğer canlılar ve çevre varlığını sürdürebilir ancak çevre olmadan insanlar varlıklarını sürdüremezler. Bu dünya sadece bizlerin değil, Yüce Dinimiz’de temizliği emretmektedir. Peygamber Efendimiz “Kıyametin Kopacağını Bilseniz Dahi Elinizde Fidan Varsa Dikiniz” demiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Vatan Toprakları Kutsaldır Kaderine Terk Edilemez”demiştir. Bilinçli davranıp israftan uzak doğal varlıklarımızı artırma yoluna giderek daha fazla korumalıyız. Amacım çevre bilincinin toplumumuzda daha çok yer etmesini, çevreye duyarlı insanlarımızın her geçen gün artmasını gönülden arzu ediyorum. Çevre istediğimiz gibi kullanacağımız ve kirleteceğimiz bir nesne değildir. Aksine bizlere sunulmuş bir lütuf ve gelecek nesillere kirletilmeden, tahrip edilmeden, temiz bir şekilde aktaracağımız bir emanettir diyen Ceyhan TEMA Vakfı Genel Merkezinin hazırlamış olduğu slayt eşliğinde Suyun, toprağın, havanın, ağaçların kıymetini öğrencilere anlattı.

Öğrencilerden Şeyma Barutçu, Fadime Gönüllü, Selen Demirel, Bahar Keleş, TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan’ın slâyt eşliğinde vermiş olduğu bilgilerin kendileri için çok faydalı olduğunu belirterek, Öğretmenlerimiz çevre ve ağaç sevgisi ile ilgili zaten önerilerde bulunarak konuşmalar yapmaktaydı. Birde yılların tecrübe birikimi olan gönüllü olarak kendini adayan Musa Ceyhan’ın dilinden çevre temizliği, ağaç sevgisinin ve koruma bilincinin artırılması, göllerimizden, obruklarımızdan örnekler vererek anlatmış olduğu fikirleri ve bilgiler kendileri için çok faydalı ve güzeldi. Kendisine teşekkür ediyoruz”dediler