Konya İli Karapınar İlçesi, Pınarbaşı ve Çetmi Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde “ Konut Belirleme Kurası” 10 Ekim 2020 tarihinde yeni Belediye düğün salonunda saat 11.00’de Noter huzurunda çekilişi sosyal medya Fecebook, Twitter ve Youtube hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

Kentsel Dönüşüm Kura çekilişine; Kaymakam Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Yusuf Zengin, CHP İlçe Teşkilatı Başkanı Haydar Karabacak, Karapınar Noteri Şerife Usta, Noter Başkatibi Cihan Tiryaki, Toki İdaresi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Ender Turgut ve Toki İdaresi Başkanlığın dan Kentsel Dönüşüm Uzmanı Ömer Can Arabacı, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, İlçe Müftüsü Yunis Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Emniyet Müdürü Necdet Ercan, Karapınar Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Çetmi ve Pınarbaşı Mah. Muhtarları ile diğer misafirler katıldılar.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı açılış konuşmasında, Çetmi ve Pınarbaşı Mahallelerinde Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yapımı Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum tarafından hızlandırılarak kısa süre içerisinde bir kısmı tamamlanan ve diğer dairelerin tamamlanmasına devam edilen konutlardan hak sahiplerine binalarının kura çekilişi bu gün sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanıp noter huzurunda çekilişleri yapılacaktır. Hak sahiplerine şimdiden konutlarının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kuruma da ilçemizin bütün sorunları ile ilgilenmesi nedeniyle şükranlarımı sunuyorum.”dedi

Kaymakam Oğuz Cem Murat ise, Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında inşaatları tamamlanıp noter huzurunda kura çekilişinden sonra konutlarda hak sahibi olan kardeşlerimize dairelerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum diyen Kaymakam Murat, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un Karapınarlı olması ve Karapınar için büyük bir şans. İlçenin sorunları ile çok yakından ilgilenmektedir. Ben 11 yıldır çeşitli yerlerde Kaymakamlık yapmaktayım. Karapınar gerçekten sosyal, ekonomik ve kültürel alanda hem büyüyen ve hem gelişen bir ilçe konumundadır. İlçenin gelişip kalkınması yolunda üzerimize düşün bütün görevleri özveri içerisinde yerine getirmek için Belediye, Kurum ve Sivil Toplum kuruluşlarımızla, muhtarlarımızla, Siyasi partilerimizle birlikte çalışacağız. Tekrar Kentsel Dönüşüm Kura çekilişinin ilçemize ve hak sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi

Noter huzurunda hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekilişleri yapılarak, Pazartesi günü de Noter tasdikinden sonra TOKİ İdaresi ve Belediye Başkanlığınca hak sahiplerinin kura sonuçları isimleri ile birlikte ayrıca yayınlanacaktır.