Bayanlara yönelik cenaze yıkama ve cenazeyi kefenleme hizmetleri ile ilgili kursu Karapınar Müftülüğü, Hacı Müzeyyen Danışık Kız Kur’an Kursu binasında uygulamalı olarak devam etmekte olduğu görüldü.

03.07.2012 tarihinde başlayıp 12.07.2012 tarihinde sona erecek olan kurs, hafta içi günde 4 saat kurs verilmektedir. Kursun toplam 32 saat olduğu ve çeşitli mahallelerden katılan 20 bayan kursiyere uygulamalı olarak eğitim verildiği yetkililerce açıklandı.

Bayanlara yönelik verilen Cenaze Hizmetleri kursunu Kur’an Kursu Öğreticisi Tülay Karakuş ve yardımcısı Rahime Bayır tarafından verilmekte olduğu görüldü.

Kursun amacının, Ölüm Öncesi ve sonrası işlemlerin dini ve hukuki kurallara göre nasıl yapılacağı öğretilmektedir. Bu kursun bir amacının da İlçemizde bayanlara yönelik cenaze hizmetlerini verecek yetişmiş bayan elamanların az ve yetersiz olması nedeniyle sıkıntı çekildiği dikkate alınarak kursun çok gerekli olması nedeniyle ilk defa açıldığı belirtildi.

Bundan sonra bayan cenaze yıkama ve kefenleme işlemlerinde vatandaşların sıkıntı çekmeyeceği gibi yeni elamanların yetiştirilmesine de fırsat sağlanmış olduğu görüldü.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Akif Özenli, ileri tarihlerde yeterli talep olması halinde yine bayanlara ve erkeklere yönelik cenaze yıkama ve kefenleme işlemlerin dini ve hukuki kurallarına uygun yapılması açısından kurslar açılabileceğini, bu kursa katılanlara kurs bitirme belgelerinin verileceğini söyledi.

Cenaze yıkama ve kefenleme kursuna katılan bayan kursiyerlerin, kursta aldıkları yeni bilgilerden ve Kur’an kursu  öğreticisi Tülay Karakuş’tan ve yardımcısı Rahime Bayır’dan çok memnun olduklarını, bayan cenazesi hizmetlerinin yapılabilmesi için sıkıntı çekilmeyeceğini ve kendilerinin bu konuda yetiştirildiğini ve bu kursun açılmasının çok isabetli olduğunu, özellikle İlçe Müftülüğüne ve Halk Eğitim Merkezine teşekkür ederiz”dediler