Karapınar Anıt Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan ilk program, Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Karapınar Atış, Test ve Değerlendirme Grubu ve Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe’nin Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla sona erdi.
Karapınar Kültür Merkezinde Düzenlenen Program ise, Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Atış, Test ve Değerlendirme Grubu ve Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe,  Karapınar Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Mert, İlçe Emniyet Müdürü Murat Öz, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Yürekli, Kamu Kurum ve Kuruluşları Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ile Şehit yakınları ve Gaziler ve çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Bakım Astsubay Üstçavuş Ali Fuat Kuzucuk’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasıyla devam etti.
Program, Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Öğretmenlerinin hazırlayıp öğrencilerinin sunumuyla gerçekleştirilen muhteşem tiyatro gösterisiyle sona erdi.