Yeşilpınar Gazetesi fahri muhabiri olarak Sultan Selim Camiinde bayram namazında bulunduk.
Karapınar Merkez Sultan Selim Camisinde, Temel İslam Bilimleri Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Aşkar merkezi sistem dâhilinde bazı mahallelerdeki camilere ulaşan çok güzel ve toplum için, birlik beraberlik mesajları içeren çok faydalı vaazı nasihatlerde bulundu. Prof.Dr. Aşkar şunları söyledi, Bu bayram vaktine, nice coşkulu iftarlardan, nice bereketli sahurlardan sonra ulaştık. Bu bayrama erişirken Ramazan ayının en ulvi ve manevi kazanımlarını elde ettik. Rabbimizin rızası için açlığa ve susuzluğa sabrettik. Farklı etnik kültür ve coğrafyalardan milyonlarca müslümanın bu bayramda aynı niyet ve heyecan etrafında birleşmesi, huzur ve merhamete susamış insanlığın özlemini çektiği bu nimetlere yeniden sahip olması için büyük bir umuttur. Bu umut etnik ayrımcılık sebebiyle dünyayı kasıp kavuran yaşanılmaz hale getiren unsurların, insanlığın nimetlerini haksız yöntemlerle ele geçirip onları aç ve yoksul bırakan azgın milletlerin mutlaka bir gün mağlup olup haklarını gasbettiği mağdur ve mazlum insanlara karşı hesap vereceğinin en sağlam göstergesidir diyen Prof.Aşkar, bu bayramda sahip olduğumuz sorumluluklarımızın yerine getireceğimiz vazifelerimizin olduğunu asla unutmayalım. Bizden maddi ve manevi beklentisi olanların beklentilerini boşa çıkarmayalım. Bayramın sevincini ve coşkusunu içimizde hissedelim. Varlık sebebimiz olan anne babamızı, hayatın yükünü ve zorluğunu beraber omuzladığımız hayat arkadaşımız olan eşlerimizi sevindirelim. Evlerin neşe kaynağı çocuklarımızı her zamankinden daha çok sevelim ve kucaklayalım. Aile büyüklerimize, akrabalarımıza, komşularımıza, arkadaş ve dostlarımıza sevgi ve muhabbetlerimizi en samimi şekliyle ifade edelim, yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri onaralım, yetimlerin, gariplerin, yaşlıların, mahkumların ve kimsesizlerin tebessümümüz ile bayramlarımızı bereketlendirelim. Hastane odalarında şifa bekleyen biçare insanların bir nebze olsun moral bulmalarına vesile olalım. Bayram yapamayanların bayramı bizler olalım. Yüreklerin en ağır yükü olan dargınlıklara zor da olsa artık bir son verelim, iyiliklerimizi, fedakarlıklarımızı artıralım. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirelim. Ramazan Bayramının tüm yurdumuza ve dünyamıza esenlik ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah'dan istiyorum"dedi
Sultan Selim Camii İmam-Hatibi Vehbi Aydınlı hutbesinde Ramazan ayı ve bayramın önemine vurgu yaptı. Gazze başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan olaylara dikkat çekti. Yaşanan katliamların son bulması için dua edilip birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Sultan Selim Camii Müezzin Kayyumu Kur'an-ı Kerim tilaveti okunarak, Bayram namazının ardından camiden ayrılan vatandaşlar, avluda birbirleriyle bayramlaştı.
Arife gününden itibaren, bayramın birinci gününde de mezarlıklar vatandaşlarımızın akınına uğradı. Apak Mezarlığında ve diğer mezarlıklarda ki şehit mezarlıkları da ziyaret edildiği görüldü.