Karapınar İlçe Müftülüğünden yapın açıklamada;
06 Haziran 2021 Pazar günü Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Enbiya Yıldırım hocamızı halkımız ile buluşturduğumuz program ilgiyle takip edildi.
Prof. Dr. Enbiya Yıldırım hocamız Peygamber Efendimiz (sas)'in camilere/mescitlere verdiği öneme değinerek başladığı yayında, Peygamberimizin (sas) hicreti esnasında Medine şehrine yakın bir konumda mola verdiği bir sırada Kuba mescidini inşa ettiğini, Medine'ye girdiğinde ilk iş olarak Mescit yapımı için arazi keşfi yaptığını belirtti ve Efendimiz'in (sas), yaşadığı süre içinde Medine şehrinin yoğun göç alması ve nüfusun artması sebebiyle yeni kurulan her mahalleye mescit inşa ettirdiğini ve her mescide bir görevli tahsis ettiğini söyledi. Ülkemizde Peygamberimizin sünnetinin hassasiyetle yerine getirildiğini de ifade eden hocamız, müslümanların cami inşası için oldukça duyarlı olduğunu da sözlerine ekledi. Enbiya Yıldırım, caminin inşasında her yönüyle eksiksiz bir yapı ortaya çıkmasının fiziki imar olduğunu, ancak esas olanın o caminin içinde namaz kılmak suretiyle Allah'a ibadet ederek manevi imarın gerçekleşmesi olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Enbiya Yıldırım hocamız yayının devamında gençleri İslam'a ve camilere ısındırlması gerektiğini bunda da ilk başta Din Kültürü Öğretmenlerinin çok önemli sorumluluklarının olduğunu, cami imamlarının da yapacakları çalışmalarla onlara yaklaşabileceklerini, bunu yaparken her şeyden evvel öğretmenin veya imamın kendini sevdirmesi gerektiğini ifade etti.