Dernek Başkanı Mustafa Sonkaya,” Rabbimiz, Tövbe Suresi 18’nci Ayeti Kerimede; “ Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe iman edenler tamir eder” buyurmuştur.

Sevgili Peygamber Efendimiz s.a.v. de bir hadis-i şeriflerinde “ Mescit ile ülfet edeni Allah Teala himayesine alır.”demiştir.

Müminin niyeti amelinden daha hayırlıdır. Temizlik imandandır diyerek ve hizmete ihtiyacımız olduğunu düşünerek niyetimizi Allah rızası için alıp hayra koştuk.

 Camilerin Allah’ın evi olduğunu dile getirerek, bu kutsal mekânların iç ve dış temizlik ve bakımı için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ve her sene program dâhilinde Camiler Haftası nedeniyle geçen sene Fettahlı Caminde genel temizlik yaptıklarını ve bu senede Eski Apak Camiinde Yönetim Kurulu üyelerimiz ve gönüllü üyelerimiz ile birlikte genel temizlik yapmakta olduklarını söyledi.

Başkan Sonkaya,” Hizmetin hedefi binaları değil insansı süslemektir. Esas güzelleşmesi gereken ahlakımızdır. Müslümanlar, Allaha ibadet etmek, arınmak, neşe ve huzur bulmak için geldikleri camilerini temiz bulmak isterler. Hizmetten daha çok, hizmette takındığımız tavır ve hedef, bizlerin asıl kazancı olmuştur. Çünkü bir insanın nefsini ıslah etmesinden daha büyük bir hizmet yoktur. Nefsini ıslah etmeyen insan başkasına faydalı olamaz. Yüce Allah bütün dünyayı ve şerefli insanı güzel ahlakı bulması için yaratmıştır. Camiler haftası sebebi ile camileri temizleyen yönetim kurulumuz ile gönüllü üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.