Şehitlerimize borcumuz milletimizin huzur ve güven içinde yaşayacağı bir Türkiye’yi inşa etmektir Şehitlerimize borcumuz milletimizin huzur ve güven içinde yaşayacağı bir Türkiye’yi inşa etmektir

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen programda konuşan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, böyle günlerde hatırlandıkları için mutlu olduklarını belirterek, yaptıkları çalışmalarda kendilerine her zaman destek olan Konya Valilisi Vahdettin Özkan’a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve ilçe belediye başkanlarına teşekkür etti.

“ALLAH DOĞRU VE DÜRÜST OLMAKTAN AYIRMASIN”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 20 yıldır bulundukları görevlerden dolayı basınla yakın ilişki içinde olduklarını belirterek, Konya basınının her zaman şehrin menfaatleri için gayret gösterdiğeni söyledi. Kavuş, “Allah doğrudan, dürüst olmaktan ayırmasın. Bizler işimizi yaparken, sizler de kaleminizi, kameranızı, fotoğraf makinanızı kullanırken, düzgün ve dürüst işini yapan insan sıfatına her zaman sahip olalım. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Allah kaleminize, makinanıza güç versin” dedi.

“BU BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederek gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade etti. Kılca, “Aslında gece gündüz beraberiz. Sizler vatandaşa en doğru haberi ulaştırmak için 7/24 koşturuyorsunuz. Konya’da birlik-beraberlik var, bütünlük var. Bu birlik ve beraberliğimiz daim olsun” diye konuştu.

“KONYA’MIZDA ÇOK GÜZEL BİR BASIN BİRLİKTELİĞİMİZ VAR”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Ben Konya Modeli Belediyeciliğe, Konya Modeli Gazeteciliği de ilave etmek istiyorum. Konya’mızda çalışan, görev yapan bütün basın mensuplarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hakikaten Konya’mızda bu güzel birlik-beraberlik iklimini destekleyen çok güzel bir basın birlikteliğimiz var” ifadelerini kullandı.

“KONYA’DAKİ BİRLİKTELİK BİZLERE HER ZAMAN ONUR VERMİŞTİR”

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, hayatını kaybetmiş bütün gazetecilere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlıklı ömürler dileyerek, “Konya’da birlik var beraberlik var. Bu birliktelikler bizlere her zaman onur vermiştir. Basınımızın böyle devam etmesi de bizlere her zaman güç vermiştir. Allah birliğimizi daim eylesin. Gününüz kutlu olsun” dedi.

“GAZETECİLER GÖREVİNİ YAPMAK İÇİN CANINI ORTAYA KOYUYOR”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, basının tüm kademelerinde görev yapan meslek çalışanlarıyla birlikte olmaktan onur duyduklarını ifade ederek şunları kaydetti: “Ülkemizin yaşadığı zorlukların dışında tüm dünya şu anda büyük bir imtihan veriyor. Yanan dünyanın içinde yine doğru bilgileri aktarmak adına gazeteciler bu görevi yapmak için canını ortaya koyuyor. Hayatını kaybeden gazetecilerimiz var. Ben bu vesileyle hem görevleri başında vefat edenlere hem ömrünü tamamlayıp ahirete uğurladığımız tüm duayen gazetecilerimize Rabbim’den rahmet diliyorum. Hayatta olan tüm gazeteci arkadaşlarımıza sağlık ve uzun ömürler diliyorum. Bir araya gelmeniz bugünü birlikte anmak için önemli. Değerli ev sahiplerimize teşekkür ediyorum.”

“KONYA BASINI DURUŞUYLA ÜLKEMİZE GÜZEL BİR ÖRNEKTİR”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mustafa Uzbaş, gazetecilik mesleğinin milli birliğin inşa edilmesinde, hak ve özgürlüklerin korunmasında en önemli etkenlerin başında geldiğini kaydetti. Uzbaş sözlerine şöyle devam etti: “Köklü bir basın geçmişine sahip Konya’mızda gazeteciler basın etik kurallarına her zaman dikkate almıştır. Her Konyalı gibi Konya’da faaliyetlerini sürdüren gazeteciler de devletine, vatanına ve milletine bağlı olarak mesleklerini icra etmektedir. Konya basın camiası bu duruşuyla ülkemize güzel bir örnektir. Şehrimizde meslek hassasiyetini gözeten titiz ve ilkeli yayıncılık anlayışıyla hareket eden tüm basın-yayın kuruluşlarına ve temsilcilerine yürekten teşekkür ediyorum. Gazete, televizyon, dergi, radyo, internet sitesi ve sosyal medya gibi farklı alanlarda mesleklerini sürdüren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum.”

“SİZLER TOPLUMUN GÖZÜ, KULAĞI VE VİCDANISINIZ”

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ise, tüm gazetecilerin gününü tebrik ederek şöyle konuştu: “Sizler toplumun gözü, kulağı ve vicdanısınız. Her gün olayları araştırmak ve haberleri tarafsızlıkla sunmak sorumluğunu taşıyorsunuz. Bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek toplumu aydınlatıyor, bilgilendiriyorsunuz. Türkiye Yüzyılı’na adım attığımız bu günlerde güçlü Türkiye ideallerimizi hep birlikte inşa etmeliyiz. Sizlerin ülkemizde barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesine, milletimizin hassasiyetlerini gözeterek doğru bilgilendirme görevini yerine getirme gayretinizi takdirle karşılıyoruz. Konya sadece belediyecilikte değil, basında, gazetecilikte, sanayide, tarımda pek çok alanda Türkiye’ye elhamdülillah model oluyor. Bu birliktelik Konya’mızı Türkiye Yüzyılı’nda en iyi şekilde temsil ediyor. Bizler inanıyoruz ki Konya Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak.”

Programa; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Taner Taşkıran, Basın İlan Kurumu Konya Bölge Müdürü Mehmet Feramuz Ayan, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmran Aslan, TSYD Konya Şube Başkanı Murat Dönmez ile Konya merkez ve ilçelerden çok sayıda basın mensubu katıldı.