Toplantıya İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım Başkanlığında, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Horoz, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Sami Sağdıç, Sağlık Grup Başkanı Dr. Ahmet Taşdemir, Hastane Baştabibi Genel Cerrah Op.Dr. Alper Dursun Şağban, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tayfun Gökçe, Malmüdürü V. Gürol Erdoğan, İlçe Özel İd. Md. Özge Akın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Kemal Sözen, Ticaret Borsası Başkanı Nazım Sezer, Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hikmet Özlü, Merkez Sulama Kooperatif Başkanı İsmet Çorakçı katıldılar.

İlçenin bugünkü durumu, yapılan ve yapılacak olan kamu yatırımları, ilçenin eğitim, sağlık, ulaşım, sosyal, ekonomik, kültürel ve tarım ve hayvancılık konularında sorunları ve bunlara çözüm önerileri masaya yatırılarak geniş çaplı değerlendirmeler yapılarak bu konular masaya yatırıldı.

Kaymakam Ramazan Yıldırım” İlçemizin gelişmesi için elimizden ne geliyorsa yapmak için çaba gösteriyoruz. İlçenin şu andaki durumu, sorunları, devam eden kamu yatırımları, yapılacak olan kamu yatırımları, yapılması gereken çalışmalar ile ilgili beş saat süren bir toplantı yapıldığını bu toplantıda İlçenin sosyal, ekonomik, kültürel alanlar ile Eğitim, Sağlık, ulaşım, tarım ve hayvancılık gibi diğer konular üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak çözüm önerileri görüşüldü. Ayrıca İlçemize Cumartesi günü gelen Bakanlıkların Strateji Geliştirme Başkanlarının ziyaretlerinin de son derece önemli olduğunu, 17 Haziran Dünya Çölleşme İle Mücadele günü etkinliklerinin bir bölümünün ilçemizde yapılması ve Asya, Afrika, Doğu Akdeniz gibi 24 dış ülkeden gelen yetkililer  ile bazı Bakanlıkların Genel Müdürlerinin ilçemize gelmesi ve toplantı yapılması, ilçenin fidan temini ve ağaçlandırılması konusunda destek sağlanacağı sözünün alınması, İlçemizde eğitim kalitesinin artırılmasının gerektiği konularında görüşlerini belirten Yıldırım, Organize Sanayi Bölgesinin yol yapımlarının hızlandırılması konularının da görüşüldüğünü ve bütün çabanın Karapınar’ın ve ülkenin gelişmesine ve ekonomisine katkı yapmaktır.”dedi