Göleren mahallesinde yapılan festivalde çok sayıda Emirgazili bir araya gelip, sohbet etme imkânı buldu. Uçurtmaların uçurulduğu programda  hasret giderildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasın ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. İlçe Müftüsü Yaşar Doğru tarafından ülkenin birlik ve beraberliği için dua edildi. Halk oyunları gösterilenin yapıldığı etkinlikte kros yarışmalarında dereceye girenlere ödül verildi. Daha sonra Emirgazi Belediye Başkanı Nurişen Koçak,"Şartlar değişse de her yıl  Mayıs ayı içinde gelenek haline getirip  bir arada bulunmak geçmişi yad etmek birbirimiz ile  kaynaşmaktır amacımız budur. Bu gibi etkinlikler anlamlıdır. amacı beraberliktir.şehitler bizimdir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna mücadele veren ve hain saldırılarda şehit olan polislerimize, askerlerimize Allah'dan rahmet dilerim. Yaralı güvenlik güçlerimize  acil şifalar dileriz..inşallah kendi kazdıkları  kuyuya kendileri düşerler. Biz birbirimizi iyi bilir yaralarımızı sarabiliriz. biz birbirimizi biliriz ayrımız gayrımız yoktur. Amacımız birleştirmektir. birlik dokunan  halıdır, bolluktur, beraberliktir. Birlik beraberliğimiz hainlerin korkulu rüyasıdır. Emirgazi  bunu buradan gerçekleştiriyor. Bu birlikteliğimiz ile hainlere  mesaj veriyoruz" dedi.
 Daha sonra kürsüye gelen İlçe Kaymakamı Sadettin Doğan," Bugün bu denli yoğun katılımın olması bizlere ayrı bir güç ve kuvvet verdi. Emirgazililerin açısından ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Yerel yönetimler tarafından hemşerilere yönelik yapılan bu faaliyetlerin amacı dostlukları ve kaynaşmayı pekiştirmektir. Bu vesile ile Emirgazi'den uzakta olan olan vatandaşlarımız sılayı rahim yapma imkanı bulmaktadır. Özelikle ülkemizde son dönemde yaşadığımız terör saldırıları nedeni ile birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bu tür etkinliklerin kardeşliğimize katkı yaptığına inanıyorum" Diye konuştu.
Halk oyunları gösterilenin yapıldığı etkinlikte kros yarışmalarında dereceye girenlere ödül verildi. Emirgazi halılarının yer aldığı alan gezildi. Ekinliğin son bölümünde Türk Halk Müziğinin ünlü sesi Nuray Hafiftaş tarafından konser verildi.