"Bir Çocuk Bin Umut" adıyla Sosyal Sorumluluk projesi Av. Burcuhan Yıldıran öncülüğünde, M. Ali Kuroglu ve Ezgi Bayındır bas gönüllü ekibi ile 2014 yılından itibaren okullara yardımların başlatıldığı Av. Burcuhan Yıldıran tarafından belirtildi.
Av. Burcuhan Yıldıran Projenin amacı konusunda şunları söyledi, " Anadolu'da ihtiyaç sahibi olan Köy okullarındaki örgencilere mont, bot, kırtasiye ve kitap yardımlarını bizzat kendi ellerimizle okullarda öğrencilere ulaştırmaktayız diyen Yıldıran, 2014 yılında ilk yardımlarımızı Van İlinde, ikinci yardımımızı Hopa'da meydana gelen selin ardından Hopa'da gerçekleştirdik. Üçüncü yardımımızı ise Konya-Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç'ın destekleri ve yönlendirmesi ile Konya İli Karapınar ilçesinde Akören Aktaşlı Şehit Halil Akbulut İlkokulu ile Tilkili İlkokulunda bulunan toplam 47 örgenciyi sevindirerek gerçekleştirmiş olduk. İlk basta 20 kişilik bir gönüllü ekibi ile yola çıkan projemiz, şimdilerde 80 gönüllüye ulaşmıştır. Bugüne kadar toplam 342 çocuğa ulaşarak çocuklara yardımda bulunmuş ve onlara umut olmuştur. Projenin amacı ise Türkiye'nin 81 ilinin tümünü tamamlayarak, her bir ilde bulunan köy okullarına yardım götürebilmektir. Köy okullarında okuyan çocukların daha zor şartlarda okuduğunu belirten Av. Burcuhan Yıldıran projenin asil amacının insanlara bu farkında lığı yaratmak ve çocukların daha eşit imkânlarda okumalarını sağlamak ve ayrıca eğitime katkı vermek olduğunu" belirtti.
Akören Aktaşlı Şehit Halil Akbulut İlkokulu ve Tilkili İlkokulu öğrencilerinin her birine bot, spor ayakkabı, mont, kitap ve kırtasiye yardımlarında İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Okullarının Müdür ve Öğretmenleri de bulundular. Öğrenciler yapılan hediyelerden çok memnun oldukları gözlerinden okunuyordu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Öğrencilere yardımda bulunan Av. Burcuhan Yıldıran ve M.Ali Kuroğlu'na yemek ikramından sonra eğitime ve öğrencilere yaptıkları katkılardan dolayı "Bir Çocuk Bin Umut" projeniz kapsamında İlçemiz Tilkili İlkokulu ve Akören Aktaşlı Şehit Halil Akbulut İlkokulu öğrencilerimize yaptığınız katkı ve desteklerinizden dolayı teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar diliyorum." Yazılı plaket ile Karapınar'ı temsil eden ve çini tabak üzerine Meke gölü işlenmiş el yapımı çini tabak hediyesinde bulundu. 
(M.Ceyhan)