Sağ ön tekeri obruk içinde kalan biçerdöver sürücüsü Bünyamim Alişan kendisini dışarı attı.

İlçeye bağlı 8 km mesafedeki bulunan ve sık sık oluşan obruklarla gündeme gelen Karakuyu mevkisinde Mısır Hasadı sırasında 2 metre çapında 8 metre derinliğinde Obruk meydana geldi.

Bünyamim Alişan, adlı biçerdöver sürücüsü, sabah saatlerinde Ömer İvriz’e ait 14 dekarlık Mısır tarlasında hasada başladı.Hasat yapmaya başladıktan sonra 1 saat sonra ise Biçerdöver’in sağ ön tekerleği Obruk’un içinde kaldı.Hemen biçerdöveri terk etti.

Biçerdöver’in nasıl kurtarılacağı noktasında çalışmalar yapıldı.İlk olarak Biçerdöverin deposundaki 4 ton Mısır kamyona boşaltılarak ağırlık azaltıldı.

Daha sonra Karapınar Şoförler ve Otomobilciler Odası Kurtarma aracının çabası sonuçsuz kaldı. Daha sonra ise çağrılan vinç ve kurtarma aracı ile diğer kamyonların desteği ile Biçerdöver 3 saat süren çalışmanın ardından Obruk’tan kurtarıldı.

Biçerdöveri kurtarılan Bünyamin Alişan büyük sevinç yaşadı.Biçördöver yerinden kaldırıldıktan sonra olayın ne derece korkunç olduğu ortaya çıktı.Kurtarma çalışmasını izleyen vatandaşlar tehlikeye rağmen obruk2un yanına yaklaştı.

Mısır hasadı yapılırken kamyon yanına beklediğini söyleyen tarla sahibi Ömer İvriz tarla Mısır hasadı sırasında biçerin tekeri aniden çukura düştü.Biçerdöver izlerken oluşan manzara karşısında hayrete düştüm ve.o an büyük korku yaşadık.Biçerdöver sürücüsüne “ atla kaç dedim”.o da hemen aracı terk etti.Tarlada mısır hasadı sırasında yeni obruk oluştu.Bölgede sürekli obruk oluşuyor.Can kaybı olmamasına seviniyoruz” dedi.

Bünyanim Alışan,”Biçerdöver ile Mısır hasadı sırasında aniden obruk oluştu. Tarla çöktü önce çok şaşırdım.Tarla sahibi ikaz etti ve araçtan indim.Sıkıntılı bir alandayız..Her şey normaldi aniden oluştu.Diğer yerlerdeki 50 -100 metre derinliğindeki obruklardan zannettim.Acaba bizdemi o büyüklükte bir Obrukla karşılaşacağız diye düşündüm..İlk defa başıma böyle bir olay geldi.ama daha önce arkadaşlarımıza başında geldi.ama burada mısır hasadı yapmayacağım.Buna şükür.başak tarlaya gideceğiz orada ne olacak bunu bilemiyoruz.Yıllardır Karapınar’da bu işi yapıyorum.Obrukların olduğunu biliyorduk.İlk defa yaşadık.Gerçekten korkunç ve tedirginlik yaratan bir durum.” Dedi.