Uğurlama törenine Karapınar Kaymakamı Mustafa KARACA, Belediye Başkanı Mehmet YAKA, İlçe Müftüsü Kadir DEMİRLENK, Oda Başkanları, Semerkand Vakfı Karapınar Temsilcisi Mahir YEŞİLYURT, Karapınarlı Hayırseverler ve vatandaşlar katıldılar.

            Semerkand Vakfı İlçe Temsilcisi Mahir YEŞİLYURT yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Türkiye genelinde 81 il ve dünya üzerinde 55 ülkede “Gönüller Yapmaya Geldik” sloganıyla hayrınıza vesile olan Beşir Derneği son olarak Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri ve diğer ihtiyaç sahipleri için Türkiye genelinde yardım kampanyaları düzenlemiştir.

Bayırbucaklı Türkmen kardeşlerimiz başta olmak üzere Suriye’deki Müslümanlar bir yandan ağır kış şartları ile bir yandan da savaşın getirdiği olumsuz şartların etkisiyle adeta ölüm kalım mücadelesi vermektedirler. Bu mücadelelerinde onların yanlarında olduğumuzu göstermek için ve kardeşlik hukukumuzun gereği bizler de elimizden gelen her türlü yardım ve desteği sağlamak için yola çıktık.

Bu amaçla düzenlediğimiz yardım kampanyamıza yoğun bir katılım gösteren Karapınarlı Hayırsever kardeşlerimize de huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Ayrıca uğurlama törenimizde bizleri yalnız bırakmayan ilçe protokolüne ve burada hazır olan tüm kardeşlerimize de teşekkür ediyorum.”

Belediye Başkanı Mehmet YAKA konuşmasında; Suriye’deki kardeşlerimizin gerçekten zor durumda olduklarını belirterek bu tür yardımlardan çok memnun olduklarını belirterek, yardımseverlere ve kampanyaya vesile olanlara teşekkür etti.

İlçe Kaymakamı Mustafa KARACA konuşmasında; Suriye’de hem soydaşlarımız hem dindaşlarımız zulüm ve baskı altındalar ve Türkiye’nin yardımına muhtaç durumdalar. Bu anlamda âlicenap Karapınar halkımız da üzerine düşeni yapmaktadır. Bu vesileyle hayırsever halkımıza, yardımlara vesile olan Beşir Derneği’ne ve Semerkand Vakfı’na teşekkür ediyorum. dedi.

İlçe Müftüsü Kadir DEMİRLENK’in yaptığı duadan sonra yardım tırı dualarla  uğurlandı.