Sultaniye Anaokul Müdürü Yurdaer Tezcan " Okul bahçesinin çok geniş olduğu ve otla mücadele yapacak okulumuz  yeterli elamanı olmadığı, eğitim öğretim Eylül ayı içerisinde başlayacağından, çocuklarımızın bahçe içerisinde rahat oynayabilmeleri için Belediye Başkanlığından otların temizlenmesi için yardım istedik, sağ olsunlar onlarda diğer okullara yaptıkları yardımları bizden de esirgemediler. Şimdi bahçemiz tertemiz oldu. Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu'na teşekkür ediyorum"dedi

Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu ise şunları söyledi " Okullarımız,  öğrencilerimizin günlerinin çoğunun içinde geçtiği ikinci yuvalarıdır. Orayı da temiz tutmak bizim için kaçınılmaz bir görevdir. Okulun temiz olması her şeyden önce öğrencilerimizin sağlığı açısından da önemlidir diyen Mugayıtoğlu, çevremizi büyük evimiz , toplumu da geniş ailemiz olarak kabul etmek zorundayız. Çevrede oluşacak her türlü kirliliğin toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyeceğini bilmemiz gerekir.
Çevre deyince toprak, su, hava, orman, çarşı, pazar gibi her yer aklımıza gelmelidir. Buraları kirletici her türlü davranıştan uzak durmalıyız. İnsanları rahatsız edici sesler ve görüntüler de bir çevre kirliliğidir. Arıtma tesisi bulunmayan fabrikalardan çıkan zehirli atıklar, sularımız için tehlike kaynaklarıdır. Havaya boşaltılan zehirli gazlar da sağlığımızı olumsuz yönde etkilemektedir.
O halde, sağlıklı bir hayat sürmek istiyorsak, içinde sürekli bulunduğumuz yerleri (Okul, ev, çevre, vb.) temiz tutmalı; gereken önem ve duyarlılığı göstermeliyiz.
Çevremizi Niçin Temiz Tutmalıyız ?
Çevremiz, yaşadığımız ortamdır. Bulunduğumuz ortam bizim psikolojimizi etkiler. Temiz ve düzenli bir çevre, düzenli tepkileri ve ilgileri getirir. Ayrıca kullandığımız çevre bizi temsil eder. Atalarımız, “Aslan yattığı yerden belli olur” demişlerdir.
Hastalıkların kaynağı olan mikroplar, çevreye rast gele atılmış pislikler ve çöplerde üreme imkanı bulurlar. Hem kendimizin, hem de toplumun sağlığını, mutluluğunu düşünerek çevremizi mutlaka temiz tutmalıyız. Yaptığımız piknikte oluşan çöpleri, merkezi çöp kutularına, arabamızdaki çöpleri, çöplüklere boşaltmalıyız. Rast gele yerlere atmamalıyız. Unutmamalıyız ki biz, nasıl başkasının kirlettiği çevreden rahatsız oluyorsak onlar da bizim kirlettiğimiz ortamdan rahatsız olacaklardır.
Çevre derken sadece şehrimizi ve kırlarımızı anlamamalıyız. Deniz de, hava da, toprak da, bizim ihtiyaç duyduğumuz çevredir. Onları korumalıyız.
İnsanları rahatsız edecek çeşitli gürültülerin de bir çevre kirliliği oluşturduğunu bilip bu kirliliğe sebep olmamalıyız.

Başkan Mugayıtoğlu, Eğitim-Öğretim yuvaları olan okullarımıza imkanlarımız ölçüsünde her zaman yardımcı olduk ve bundan böyle de olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde Sultaniye Anaokulu öğrencilerinin ve aynı bahçe içerisinde faaliyet gösteren Çini ve Halıcılık kursiyerlerinin rahat edebilmeleri için Sultaniye Anaokulu bahçesinde çevre temizliğine yardımcı olduk."dedi