Gündemin 1. Maddesi, İlçenin Hankapı Mahallesinde 615 Ada 11 parsel üzerindeki mevcut kadınlar sergi Pazar yerinin değiştirilmesi görüşüldü ve Özgürlük caddesine geçici olarak taşınmasına oy birliği ile karar verildi.

Gündemin 2. maddesi, 2014 mali yılı kesin hesabının görüşülmesi konusu, plan bütçe komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. maddesi, Konut alanlarında ticaret yapılmasının görüşülmesi konusu imar komisyonuna havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Gündemin 4. maddesi, İlçenin mahalle sınırlarının belirlenmesi görüşüldü, mevcut haliyle aynı sınırların korunması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. maddesi, İlçenin Pınarbaşı Mahallesi 165 Ada 4,5 ve 33 parsellerde plan tadilatının yapılması görüşüldü ve imar komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. maddesi, İlçenin Yenikuyu mahallesinde Belediye adına kayıtlı 826 parsel üzerindeki arsanın mahalle konağı yapılmak üzere Konya Büyükşehir Belediyesine tahsisinin yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 7. maddesi, İlçenin çeşitli mahallelerinde arsa satışlarının yapılması görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisince gündeme alınan 8.9.10 nolu konuların görüşülmesine geçildi. 8. Madde, Adalet Mahallesinde 254 Ada 64 Parselin Maliye Hazinesinden Belediye adına satın alınması ve takas edilmesinin encümence yürütülmesine oy birliği ile kabul edildi.

9. Madde, Hotamışta Sulama kuyularının ücret tarifelerinin belirlenmesi konusu görüşülerek plan bütçe komisyonuna havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.

10. madde, WU SHU 11 ülke arasında yapılan Balkan Şampiyonasında başarılı sporcuların ve hocanın ödüllendirilmesi görüşülmüş olup, başarılı sporculardan Raziye Nur Emekli, Dilan Suvatçı ve hocasına birer Cumhuriyet altını ile ödüllendirilmesi oy birliği ile karar verildi.

Gündemde başka konu olmadığından ikinci oturumun önümüzdeki 8.5.2015 Cuma günü 14.30’da yapılmak üzere toplantı sona erdi. Toplantıdan sonra Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Belediye Meclis üyelerine Belediye çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.