Gündemin birinci maddesi, 2015 yılı ücret tarifesinin görüşülmesi konusu görüşülerek, Plan Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

Gündemin ikinci maddesi, 2015 Yıolı Analitik Bütçesinin görüşülerek, Plan Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

Gündemin üçüncü maddesi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Karapınar Belediye Başkanlığı arasında ilçedeki trafik hizmetlerin acil durumlarda Karapınar Belediyesi tarafından yapılması hususunda protokol yapılmasına ve protokol yapmaya imza atmaya yetkili Belediye Başkan Yrd. Ve B.Şehir Belediye Meclis Üyesi Emre Özsoy’un yetkili olmasına oy birliği ile karar verildi.

Gündemin Dördüncü Maddesi, Karapınar Belediyesinin yapacağı yardımlara esas olmak üzere Sosyal Yardım Esasları Yönetmeliğinin hazırlanması konusu görüşülerek, oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin Beşinci Maddesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen İspanya Yurtdışı Teknik İnceleme Programına Belediye Başkanının katılması konusu görüşüldü ve Konaklama ve Ulaşım giderlerinin tamamı Tarihi Kentler Birliği tarafından karşılanmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Yaka’nın 16–19 Ekim tarihlerinde İspanya’da Teknik İnceleme Programına katılmasına oy birliği ile karar verildi.

Gündemin Altıncı maddesinde, Norm Kadroda iptal ve ihdasın yapılması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin Yedinci maddesi, İlçenin Hotamış Mahallesinde 1010 ve 315 parsellerde Plan Tadilatının yapılması hususu görüşüldü ve Komisyon kararı okunarak plan tadilatının yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin Sekizinci maddesi, İlçenin Sandıklı Mahallesinde 1299 Ada ile 1300 Ada da plan tadilatının yapılması konusu görüşülerek İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin Dokuzuncu maddesi, Karapınar Belediyesine Damperli Kamyon alımı için Bankadan Kredi kullanılması ve Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu görüşülerek 3 adet damperli kamyon alımı ve Bankadan Kredi kullanılması, Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclis toplantısı, gündemde başka görüşülecek konu olmadığından toplantıya son verildi.