Bayram namazı öncesinde Muradiye Camii İmam-Hatibi Davut Dinçer, camii cemaatına anlayacakları dilde Kurban Bayramının ve kesilecek kurbanların faziletlerinden, insanlar arası iletişim, yardımlaşma ve dayanışma konularında örnekler vermek suretiyle çok güzel vaazı nasihatlerde bulunan Dinçer, bu dini bayramımız olan Kurban Bayramında da anne ve babalarımızı, hayatın çilesini birlikte omuzladığımız eşlerimizi, evlerimizin canlı bayramları olan çocuklarımızı sevindirme vaktidir. Bu bayramın aile büyüklerimize, akrabalarımıza, komşularımıza, eş ve dostlarımıza hürmet ve muhabbetlerimizi takdim etme vesilesi olduğunu belirten Dinçer, bugün bizlerden bayram neşesi bekleyenlere beklediklerini ikram etmeliyiz. Bayramın sevincini, neşesini dualarla, tekbir ve salat,selamlarla önce kendi içimizde hissetmeli, sonra da kardeşlerimize hissettirmeliyiz. Şunu da asla unutmamalıyız kardeşlerim; Biz insanlığın ümidiyiz. Bayramı kendi adımıza değil, kardeşlerimiz adına, insanlık adına yaşayalım. Bayramımız yeni bayramlar doğursun. Sevinçlerimiz yeni sevinçlerin başlangıcı, huzurumuz nice huzursuzlukların çaresi olsun.Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir Kurban Bayramı günü ashabına şöyle seslenmiştir. " Bugün ilk işimiz, Bayram Namazını kılmak, sonra da kurban kesmektir. Böyle yapanlar sünnetimize uygun davranmış olurlar" demiştir. Bugün Allah'ın varlığına ve birliğine Muhammet Mustafa (s.a.s.)in peygamberliğine inananların bayramıdır. Bugün, iman kardeşliğinin tekbirler, tebrikler ve tebessümlerle hayat bulduğu zamandır. Bu kardeşliğe ne kadar da muhtacız! İnşaallah mübarek Kurban Bayramını, kardeşliğimizin tesisine vesile kılacağız. Bugün burada aynı safta yan yana durduk; Allah'ın huzuruna aynı şuur ve duygularla, aynı coşkuyla vardık. Samimiyetle ellerimizi Rabbimize, gönül kapılarımızı da birbirimize açtık. Kurban Bayramınızı kutluyorum."dedi
Bayram namazı saatinde Bayram Namazı topluca kılındıktan sonra, Bayram Namazı hutbesi İmam Davut Dinçer tarafından okundu.Gönüllü camii müezzini Mustafa Kardeş tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu, Tekbirlerle Bayram Namazı sona erdi.
Bizde temenni ediyoruz ki; Müslümanların arasının açılmasına ve toplumda birlik ruhunun zayıflamasına sebep olan kin, haset ve düşmanlık duygularını kalplerimizden söküp atarak bunların yerine insan sevgisini ve kardeşlik duygularını yerleştirip, dargınlıklara son verdiğimiz takdirde, bayram işte o zaman gayesine ulaşmış olacaktır. Yüce Allah'ım İslam beldelerini ve ülkemizi her türlü felaket, işgal ve mağduriyetten kurtarsın ve korusun. Yürekleri yanmış, huzurları çalınmış, yarınları ellerinden alınmış, müminlere aydınlık günler göstermesini Yüce Mevla'mız dan diliyoruz.