Külliye önünden başlayan yürüyüş 1 km sonra cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde sona erdi. Bayrağa saygı yürüyüşüne katılan vatandaşlar “Bayrağa uzanan eller kırılsın” Polise, askere uzanan eller kırılsın” “ Bayrak Namustur” “ Ne Mutlu Türküm Diyene” gibi sloganlar attılar.

Karapınar Ülkü Ocakları Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Kolaylı,”Hiç kimsenin Türk halkının sabrını test etmemelidir dedi.

Kolaylı,”Bayrağımıza al rengi veren şehitlerimizin kanıdır.  Türkiye Cumhuriyeti topraklarında, son yıllarda yaşanan çözüm süreci ile birlikte bazı üzücü olaylar yaşanmaya başlanmıştır. Bu topraklar üzerinde Türküm demek suç sayılmaya başlamış, bayrağımız hiçe sayılmıştır. Bu çözüm süreci içerisinde bardağı taşıran son damla bir grup teröristin 2. Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı bir askeri alana girerek, Türk Bayrağının indirilmesi olmuştur. Yüksek güvenlikli bir alan içerisinde hadisenin meydana gelmesi olayın vahametini artırmıştır. Böylesi bir ihmal ve aczi yet asla kabul edilemez. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmasının yanında bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek kimsenin haddi değildir. Buradan herkese açıkça beyan etmek istiyoruz. Türk’ün bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk’ün vatanına dikilecek gözü oyarız. Türk’ün şerefine uzanacak dilleri koparırız. Bizim canımız tende olduğu müddetçe Türkiye bir Türk yurdu olarak varlığını sürdürecektir. Buradan yetkililere sesleniyorum. Türk toprakları üzerinde hesaplar yapan piçleri ya siz susturun, ya da biz susturacağız. Vallahi kan bile kusturacağız”dedi

Kalabalık Atatürk anıtı önünde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından sessizce dağıldı.