Halkla buluşma toplantısına Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Başkan Yardımcısı Halil Aker, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Daire Amirleri, mahalle muhtarları, bay ve bayan vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Mehmet Yaka Meclis Salonuna gelen vatandaşlara toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti. Başkan Yaka mahalle muhtarları ve vatandaşlardan gelen sorulardan kentsel dönüşüm,doğalgaz, Karapınar Aydoğanlar M.Y.O’nun 4 yıllığa çıkarılması, hızlı tren hattı,meke ve acıgöl’ün değerlendirilmesi, Kültür Bakanlığının kömür rezervi sahasında 3 höyükte kazı çalışmalarının sonucunda bu höyüklerde bulunacak tarihi eserlerin ilçemizde sergilenmesi için müze açılıp açılmayacağı, 300 toplu konutun sahasının mevkisi ve ne zaman başlayacağı, eski hastane binasının yerine hangi yatırımların yapılacağı, Karapınar Devlet Hastanesinin Uzman Dr. Kadrosunun zenginleştirilmesi yolunda neler yapıldığı, bazı mahallelerde sağlıklı yaşam için yürüyüş yollarının yapılması, eksik olan mahallelerde çocuk oyun gruplarının kurulması, cadde ve sokaklarda yabancı ot temizliği ve demir dikeni otu ile ilgili mücadele yapılması, engelliler için sesli ışık yapılması, Ulus mahallesindeki çöplüğün kaldırılıp kaldırılmayacağı, üretilen enerjiden belli bir pay alınması için bu konuda çalışma yapılıp yapılmadığı, otopark sorunu ve çarşı içerisindeki trafik yoğunluğunun azaltılması gibi birçok konuda sorulan sorulara Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından açık ve net olarak cevaplandırıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Kentsel dönüşümle ilgili ve bu saha içerisinde kalan alanlardaki ev, depo, aşhane ve diğer tesislerin boşaltılması gerektiğini ve  yaptığı açıklamada hukuk kuralları içerisinde kamulaştırma işlemlerinin işlediğini  19 Eylül 2019 tarihine kadar boşaltılarak devredilmesi gerektiğini ve kentsel dönüşüm inşaatlarının hızlı bir şekilde başlayacağını özellikle vurguladı.

Başkan Yaka toplantıya katılan vatandaşlara ikramlarda bulunarak teşekkür etti ve aynı şekilde vatandaşların istek ve taleplerini dinlemek için Halk Buluşmasının 2. sinin  28 Ağustos 2019 Çarşamba günü tekrar yapılacağını ve bu toplantıya vatandaşlarımızdan katılmalarını bekliyorum”dedi.

Halk Buluşması toplantısına katılan vatandaşlar Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya verdikleri tatmin edici cevaplardan dolayı teşekkür ederek toplantı son buldu.