Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlattığı “Kitap Okuma Halkaları”projesi kapsamında mülkü ve idari amirleri makamlarında ziyaret eden Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul ve öğrenciler okudukları kitapları halka başları olan mülkü amirlerle değerlendirerek kitap kritiği yapıyor.

Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul yaptığı açıklamada “81 ilde bulunan Gençlik Merkezlerinde uygulanan projeyi, gençler, mülkü ve idari amirler ile beraber yürüttüklerini belirterekHalka halka büyümeye devam ediyoruz. Herkesin bir davası olmalı; ama kendi fikirlerinden taviz vermeden davasını savunmalıdır mantığı ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. "Kitap Okuma Halkları" projesi kapsamındaiçinde yaşadığımız kültürün değerlerini bilen ve onlara sahip çıkan bireyler oluşmasına katkı sağlayacak kitaplarla gençlerin okuma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olmak; düzenlenen kitap kritikleri ile gençlerin muhakeme, kendini ifade edebilme ve topluluk önünde konuşma yapabilme yeteneğini geliştirmek hedeflenmektedir. Ortaokul, lise ve yüksekokul öğrencileri başta olmak üzere gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, analitik düşünen, konuşmaları doğru şekilde algılayabilen ve aktarabilen, olayları ve olguları yorumlayabilen, sorgulayan, tartışan, milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak amaçlamaktayız.Karapınar Gençlik Merkezi Müdürlüğü olarak ilçemizdeki her okulda kitap okuma halkaları oluşturuldu. Ortaokul, Lise ve Üniversite gruplarında şuan için 55 Kitap Okuma Halkası ile proje yürütülmektedir. Her ay bir kitap okunup kritiği yapılmaktadır. Bugün Osman Hulusi Ateş Kız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile “Elhamra(Endülüsün Yaşayan Efsanesi)” adlı kitabın kritiğiniBelediye Başkanımız Sayın Mehmet Yaka’yı ziyaret ederek gerçekleştirdik.Bir halka 5 kişiden oluşuyor ve hedefimizi 100 Kitap Okuma Halkasını oluşturarak 500 öğrenci ile gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bugün ki kitap kritiğini Belediye Başkanımızın makamından öğrenciler ile gerçekleştirdik. Kendilerine öğrencilerimiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Küçük yaşlardan itibaren kitap okumaya başladığını ve kitapları hiçbir zaman elinden bırakmadığını söyleyen Başkan Yaka “Çok kitap okudum. Siz gençlerimize de kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Böylece kelime dağarcığınız genişler ve kendinizi çok daha rahat ifade etme imkanına kavuşabilirsiniz. Okuma alışkanlığını kazanmanızla birlikte aynı zamanda hem zihinsel hem de kişisel gelişiminize büyük katkı sağlanacaktır. Gençlerimizin çoğu zamanlarının büyük bir kısmını sürekli sosyal medyada geçiriyor. Kitaplar artık kütüphanelerde biblo haline geldi. Çok az sayıda okuyan kişi var” dedi ve dünyanın birden fazla ülkesini ziyaret ettiğini söyleyerek, bu ülkelerde insanların çok kitap okuduğuna vurgu yaptı.


Bu tür etkinliklerin gençlerin okuma alışkanlığını pekiştireceğini belirten Başkan Mehmet Yaka, Kitap okumanın çok önemli olduğunu ifade etti ve makamında gerçekleştirilen etkinlikteöğrencilerle bir süre sohbet ederek Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul’a ve öğrencilere teşekkür ederek hediyelerini takdim etti.