Belediye Başkanı koltuğuna Temsili olarak Down sendromlu gençlerden Tahir Yurt, Başkan Yardımcı koltuğuna ise Betül Çavuşoğlu ile Ersin Işıklı oturdu.    

Karapınar Engelliler Dernek Başkanı Mehmet Mucuk yaptığı konuşmada 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü olması sebebiyle güzel ve özel bir günde bizleri misafir eden Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum dedi.

AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Nadi Tartan ise 21 Mart Dünya Down Sendromu münasebetiyle davete icabet ettiklerini dünyanın en saf en temiz insanları olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek Down sendromunun bir hastalık değil, bir farklılık olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ise 21 Mart Dünya Down Sendromu gününü kutladıklarını, duyarlılığın arttırılması ve down sendromlu kardeşlerimizin hayatları boyunca ayrımcılığa maruz kalmadan yaşamlarını sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. 21 Mart Dünya down sendromu günü münasebetiyle dünyanın en saf, en temiz kişilerle aynı havayı soluduklarını belirtti. Bu duygu ve düşüncelerle, davetimize kırmayıp katılarak bizleri onurlandıran down sendromlu kardeşlerime ve ailelerine teşekkürlerimi sunuyorum’dedi.

Program sonunda Belediye Başkanı Yaka Down Sendromlu gençlere çeşitli hediyeler takdim etti.