Karapınar Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Tartan ‘ı Yeşilpınar Gazetesi Sahibi Himmet Türkmen,AA Muhabiri Mithat Korkusuz ile DHA Muhabiri Mehmet Okuyucu makamında ziyaret etti.

Görüş alışverişinde bulunan Gazeteciler, Süt Üreticileri Birliğinin çalışmaları hakkında Başkan Tartan’dan bilgi aldı.

Başkan Tartan görev geldikleri 3 yıl içerisinde yaptıkları çalışmaları anlattı.

İlçede süt üreticilerinin her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Tartan,”Bu yer bizlerin değil üreticlerimizindir. Birliğimiz en prestijli bir birlik haline gelmiştir.” Dedi.

AB ülkelerine süt ihraç eder hala geldiklerini belirten Başkan Tartan şunları ifade etti : “2018 yılında bizler göreve başladığımızda 270 ton süt toplama ve dağıtma hacmi olan Karapınar Süt Üreticileri Birliği 2020 yılı itibarı ile 400 ton süt hacmine ulaşmıştır. 2020 yılı itibarı ile Üreticilerimize rahat ödeme yapabilmek adına 11 farklı firmaya sütler pazarlanmaktadır.

Firmalar almış oldukları sütler karşılığında kendi satmış oldukları yemleri bize vermek istemeleri ve üreticilerimizin de yoğun talepleri üzerine yem satışlarına girilmiştir.

Üreticimize ve tüketicimize bir nebze faydalı olabilmek için pazarlamış olduğumuz sütlerden en doğal hali ile krema üretimi yaptırıp, halkımızın ve üreticilerimizden gelen yoğun talep ve istek üzerine doğrudan satış mağazamız açılmıştır. Bu satış mağazamızda ari işletmeden alınan günlük taze süt ve süt ürünleri halkımızın ihtiyacına kâr amacı güdülmeden doğrudan sunulmaktadır. Halkımızın istek ve talepleri üzerine ürün yelpazesi genişletilmiştir.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Onaylamış Olduğu Çevre Dostu Olan En Az Etken Madde İle En Üstün, En Kalıcı ve Etkili Ekonomik ULV İlaçlama Tekniği üreticilerimizin hizmetine sunulmuştur. Bütün üreticilerimizin çiftliklerine larvasit ve haşere ilaçlama uygulaması yapılmıştır.

Yem üretim ve satış yerlerinin numune alınarak sürekli denetlenmesi, alınan numunelerle yemlerin kalite kontrolünün yapılması, hileli yemlerin piyasaya sürülmesine engel olmak için ‘FABRİKA VE KABA YEM ANALİZ CİHAZI’ birliğimiz laboratuvarında hizmete girmiştir.

Karapınar Süt Üreticileri Birliği olarak üreticilerimizin menfaatlerini korumak, tarımsal üretimin ve hayvancılığın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla mücadele edilmektedir. Birliğimiz üreticilerimizin mağdur olmaması adına her türlü fedakârlığı yapmaktadır. Bu kapsamda elinde sütünü pazarlayamayan ve zor durumda kalan üreticilerimizin de imdadına yetişmiştir.

Kurumsal olarak Üreticilerimizin yanında olduğumuzu ve Üreticilerimizin mağdur olmamaları için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini isteriz. Karapınar Süt Üreticileri Birliği olarak göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bu doğrultuda çalışmalar yürütmekteyiz ve çalışmalarımıza üreticilerimizin refah seviyesini göz önünde bulundurarak en verimli şekilde devam edeceğiz.Üretimize ve çiftçimize hizmet etmekten mutlu oluyoruz.”Dedi