DSYB Başkan adaylarından Mehmet Ali İmamoğlu, Karapınar’dan Yönetim Kurulu Üye adayı Veysel Barutçu’nun da bulunduğu büyük ilgi ve coşku olan bir ortamda üyeler ve üreticilere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi.” Karapınarlıyım, Ereğliliyim, Kuzu kuyu’luyum, oymalı ve gicen’liyim, Karapınar Ziraat Odasına kayıtlıyım, Kendim zaten bu bölgenin evladıyım. 13000 üyesi olan DSYB 6500’ü bu bölgeden. Biz seçildiğimiz takdirde bütün bölgelere hizmet edeceğiz. Başkanını hiç görmemiş bölgelerimiz var. Bizler kireç ve Ph’sı ve kum oranı yüksek kuyulardan sı çıkarıp, mucizeler yaratan ve toprağını ıslah eden, tarım ve hayvancılıkta söz sahibi bir Karapınar olduğunu biliyoruz. 5 İneği olan insan zaten üye olmak zorundadır. Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Şubeleri yetersiz, bu şubeleri biz geldiğimizde çoğaltıp, üretim kalitesini artıracağız.

Mevcut Yönetim 4 yılda istenilen çalışmaları yapamamışlardır. Çumra yolu üzerine seçime sayılı günler kala uyduruk bir fabrika temeli atılmaya çalışılmış, yaklaşık 6 Milyon liralık yatırım yapıyoruz denen yerin temel atma töreninde Sayın Valimiz ve protokol üyeleri yoktu. 8 Mart’da biz seçimi kazandığımız takdirde istenilen düzeyde çalışmalar yapıp hem üyelerimizin takdirini kazanıp, hem de üretim kalitesini artıracağız diyen İmamoğlu, bizim projelerimizden birisi de laboratuar kurmak olacaktır. Kurulan laboratuar kendini kısa sürede amorti edecektir. Bu işi bilenlerin getirilmesi gerekir. İşi ehline verin, Damızlık birliğine ödenen aidatlar yerli yerince harcanmadığına inanıyorum. Seçilecek Başkan’ın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında saygınlığı olması lazım. Diğer birliklerle beraber hareket edilmeli, Biz Konya’nın geneline hizmet vermek için Başkanlığa talibiz. Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği siyasetten uzak tutulması gerekir.

8 Mart’da yapılacak seçimde oylarınıza talibiz. Gelin oylarınızı kullanın. Karapınar’da Veysel Barutçu ile yola çıktık. Takdir sizlerindir. Hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”dedi

Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Denetim Kurulu Üyesi Ercüment Sarıkafa,  Bende çeşitli yerlerde, süt birliklerinde görev aldım. Veteriner Hekim DSYB Başkan Adayı Mehmet Ali İmamoğlu başkanlığa layık bir arkadaşımızdır. Başkan Edip Yıldız’ın birçok muhasebe de yanlışlıkları olduğunu ve bunları genel kurul toplantısında açıklayacağım.”dedi

Yüzlerce üretici ve üyenin katıldığı yemekli toplantıda hem Anıt Kafe’nin hizmet kalitesi, hem de konuşmacıların söylemleri, katılımcılardan üretici ve üyeleri memnun ettiği görüldü.