önemli iyileştirmeler sağlayan, 212 sayılı Kanun'un yürürlüğe girdiği, 10 Ocak 1961 tarihinin 56 ncı yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı. Paslı mesajında şunları kaydetti;
Basın, 6. Duyu Organı İşlevi Görüyor
Haber almak, insanoğlunun dünden bugüne ve hemen her coğrafyada ihtiyaç duyduğu bir gereksinimdir. Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan insanların aynı haber alma ihtiyacından yola çıkarak, insanların kendi bireysel deneyimlerinin ötesinde neler olduğunu öğrenme yolunda bir içgüdülerinin olduğu da bir gerçektir. Basın, insanoğlunun bu haber alma içgüdüsünü bir anlamda altıncı duyu organı işlevi görerek, tüm enstrümanlarıyla karşılamaya çalışmaktadır. Kitle iletişim araçlarının kamuoyu oluşturma ve gündem belirlemedeki rolü hiç kuşkusuz bir güç olarak algılanmaktadır. Bunun yanında, internetin baş döndürücü gelişimiyle birlikte ortaya çıkan sosyal ağlar ise beraberinde "Halk Gazeteciliği" terimini de gündeme getirmiştir. Bu noktada iletişim teknolojilerindeki yenilikler doğrultusunda çağa ayak uyduran Türk basını bugün, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da memnuniyetle takip ettiğimiz bir gelişme içerisindedir. Ülkemizin ilerlemesine, standartlarının yükselmesine değerli katkılar sağlayan Türk basınının geldiği düzeyde, basın mensuplarımızın fedakarca gayretlerinin büyük payı bulunmaktadır.
Basın, 15 Temmuz'da Millet İradesinden Yana Tavır Aldı
Diğer yandan, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) nün 15 Temmuz darbe girişiminde, toplumun ifade ve haber alma özgürlüğünün güvencesi olduğunu bir kez daha gösteren basın yayın kuruluşlarımız, demokrasi ve onun temelini oluşturan millet iradesinden yana tavır alarak, yaygın ve yerel medya kuruluşlarının olağanüstü kriz dönemlerinde ne kadar önemli bir işlevi yerine getirdiği, bu müessif olay karşısında bir kez daha ortaya çıkmıştır. Basın mensupları, 7 gün 24 saat çalışma temposuyla dünyanın hızını yakalarken, haberin ve bilginin hayati önemine binaen uyumayan bir dünyada gece gündüz çalışarak kamuoyunun gözü ve kulağı olmaya devam etmektedirler.Bu anlamda, gazetecilerin sosyal ve ekonomik haklarında önemli iyileştirmeler sağlayan ve Türk medya sektöründeki çalışma yaşantısı bakımından adeta bir devrim niteliği taşıyan, 212 sayılı Kanun'un yürürlüğe girdiği, 10 Ocak 1961 tarihinin 56 ncı yıldönümü münasebetiyle; değerli basın mensuplarımızın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü içtenlikle kutlar, görevlerinin ifası esnasında hayatlarını kaybeden basın mensuplarımıza da Yüce Allah'tan rahmet dilerim" dedi.