Bakan Kurum’a Karapınar ziyaretinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ve Hasan Suver, İller Bankası (İLBANK) Genel Müdürü Yusuf Büyük, Bakanlık yetkilileri, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karapınar İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Karapınar Garnizon Komutanı Serdar Tavlayan, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp ve diğer il ve  ilçe protokolünden çok sayıda kişi eşlik etti.

İller Bankası Cumhuriyet İlkokulu Açılışını Bakan Kurum Yaptı

Bakan Kurum Karapınar’a yaptığı ziyarette ilk olarak 24 derslikli yapılan İller Bankası Cumhuriyet İlkokulu’nun açılış törenine katıldı. Açılış konuşmasında bilgiye ve eğitime verdikleri öneme dikkat çeken Bakan Kurum “Biz eğitimi sıralarda başlayıp sıralarda biten, beton duvarlar arasına sıkışan bir şey olarak görmeyen, beşikten mezara kadar giden bir ilim yolculuğu olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız. “ dedi. Okulda yeni yapılan dersliklerde incelemelerde bulunun Bakan Kurum burada okuyan öğrencilerle de sohbet etti.

Bakan Kurum Başkan Yaka’yı Ziyaret Etti

Okulun açılış programının akabinde Bakan Kurum Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka’yı makamında ziyaret ederek Karapınar’da yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi aldı. Bakan Kurum Karapınar’a yapılan yatırımların son durumu ve ilçenin ihtiyaçlarıyla ilgili Başkan Yaka ile değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kurum İftarda Hemşerileriyle Bir Araya Geldi

Karapınar Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan iftar programında çok sayıda Karapınarlı hemşerileriyle bir araya gelen Bakan Kurum baba ocağına bir kez daha gelmenin ve ramazanda hemşerileriyle bir kez daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu dile getirdi. Bakan Kurum iftar yemeği sonrası vatandaşlarla birebir görüşerek isteklerini dinledi.

İftar programı sonrası Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kitap Kafe’yi ziyaret eden Bakan Kurum burada da öğrencilerle özel olarak sohbet etti.

Karapınar Kaymakamı Murat Bakan Kurum’u Makamında Ağırladı

Bakam Kurum ve beraberindekiler Kitap Kafe ziyaretinin ardından Karapınar Hükümet Konağı’nın yeni binasında Karapınar Kaymakamı Oğuz Cem Murat’ı ziyaret ettiler. Burada da Kaymakam Murat ile Karapınar’da yapılan genel çalışmalarla ilgili konuşun heyet ziyaretin akabinde ramazan şenliğine geçti.

Bakan Kurum Millet Bahçesinde Yapılan Ramazan Şenliklerinde Karapınarlılara Hitap Etti: “Memleket’in güzel, yiğit, mert insanlarına hizmet etmek boynumuzun borcudur.”

Bakan Kurum iftar sonrası yaptığı bir dizi ev ve kurum ziyareti sonrası Karapınar Millet Bahçesinde yapılan ramazan şenliklerine katılarak Karapınarlı hemşerilerine hitap etti. 75 Bin metrekare alana yapılan ve 50 Bin metrekaresi yeşil alana sahip Millet Bahçesi’ni Karapınarlılarla buluşturduklarını ifade eden Bakan Kurum, Konya’nın bir vefa şehri olduğunu söyleyerek “bu vefalı insanların şehrine hizmet etmek şereflerin en büyüğüdür” dedi ve vefalarını yerine getirmek için yaptıkları yatırımlardan bahsetti. 20 yıldır eğitimden sanayiye, kültürden sanata, spora her alana pek çok alanda çok önemli hizmetler yaptıklarını söyleyen Bakan Kurum bundan sonra da bu çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini söyledi. Bakan Kurum Karapınar’a pek çok yatırım yaptıklarını söyledi bunlardan birinin de dev tesisi bulunun GES santralinin olduğunu belirtti. Bakan Kurum: “Bu dev tesisi Karapınarımıza kazandırdık. Bugün bu tesis yüzde 50 kapasite ile elektrik üretiyor. Karapınar GES tam kapasiteye geçtiğinde Avrupa'nın 1'inci dünyanın ise 5'inci büyük güneş enerjisi santrali olacak. Bu vizyon hedefler belirlerken, projeler üretirken ülkemizi eski karanlık günlere döndürmek isteyenlerle de kıyasıya mücadele ediyoruz. Bu ülkenin yarınları ve istikbali için yaptığımız yatırımları 'ya durdurursunuz ya da göreve gelince mani oluruz' deyip milleti ve yatırımcıları tehdit edenlere 20 yıldır haykırdığımız gibi 'ya aydınlık bir istikbal ya da eski karanlık günler' diyoruz” dedi.

Bakan Kurum şenlik sonrası beraberindeki heyet ile birlikte Karapınar’dan ayrıldı.

Başkan Yaka’dan Teşekkür Mesajı

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka Bakan Kurum’un Karapınar ziyaretinin akabinde bir teşekkür mesajı yayınladı. Başkan Yaka mesajında;  “ İlçemize ziyaretleriyle bizleri sevindiren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Sayın Bakanımızın katılımı ile yapılan Millet Bahçesi Ramazan ayı etkinliğine, Cumhuriyet Meydanı İftar buluşmasına, Cumhuriyet ilköğretim Okulu açılış programlarına katılım sağlayan çok kıymetli misafirlerimize ve hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak ülkemize ve özelinde ilçemize yapmış oldukları çok değerli çalışmalar ve hizmetlerden ötürü Sayın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız, Çok Değerli Hemşerimiz Murat Kurum’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.