Yeşilay Konya Şube Başkanı Dr. Zeliha Üstün Argon, Yeşilay olarak, yıllardır insanlarımızın hayatını etkileyen bağımlılık çeşitleri ile mücadele içerisinde olduğunu kaydetti. Dr. Zeliha Üstün argon, . Öncelikle küçük yaşlardan itibaren iyi yaşam alışkanlıklarının kazandırılmasını yaşam boyu bağımlılıklardan uzak kalması için çaba gösteriyoruz. Bunun yanında bağımlı bireylere ve ailelerine Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) çatısı altında ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlıyoruz. Tüm yurtta bağımlılarla ele ele verip Yeni bir nesil temiz bir nesil yetiştirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bağımlı kişi ile kurulan doğru iletişim kurtulma sürecini hızlandırır. Ne istediğini bilen nesil yetiştirmek çok önemli bunun yanında ne istemediğini bilen neye hayır diyeceğini bilen nesillerde yetiştirmek çok önemli. Yeşilay asırlardır bağımlılıkla mücadelesi sürmektedir. Bunda sonrada kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte çalışmalarımız sürdüreceğiz” dedi.

Daha sonra Yeşilay YEDAM Eğitim Sorumlusu Ceylan Polat ile Yeşilay Önleyici Hizmet Sorumlusu Gamze Yeke başlı tarafından Madde bağımlılığı, ,teknoloji bağımlılığı, tütün bağımlılığı, kumar bağımlılığı, gibi bağımlılıklarla ilgili bilgiler verildi.

Programa  İlçe Milli Eğitim Müdür İbrahim Önal, Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı İbrahim Harmancı, İlçe Gençlik Merkezi ve Spor Müdürü Muhammet Ali Karakul, Yeşilay Karapınar Şube Başkanı Erhan Uysal ile Konya Yeşilay Şube yetkilileri katıldı