Yeşilyurt Belediye Başkanı Bekir Yenen, Yeşilyurt Beldesi'nin sosyal, ekonomik, kültürel, tarihi ve doğal değerleri ile ilgili öğrencilere bilgi verdikten sonra, yine Öğrenciler toplu halde Gıda, tahıl ve ürünleri teknolojisi dersi kapsamında çiftçilerin sorunları, yetiştirilen hububat ve ürün çeşitleri, sulama, gübreleme, ilaçlama, zararlılarla mücadele hakkında yöre çiftçileriyle buluşarak karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Ayrıca Öğrenciler yine toplu halde sarımsak ekili tarlanın başına giderek, sarımsak sökümü yaptıran işçi çavuşu Tahir Bayrakçı ve sarımsak söküm işinde çalışan tarım işçilerinden Bayan Nimet Kartal ve diğer çalışma arkadaşlarından sarımsak'ın ekimi ve sökümü, sarımsağın nerelere pazarlamasının yapıldığı konularında genel bilgi sahibi oldular. Kısa bir süre de olsa tarım işçileri ile birlikte sarımsak ekili tarlada öğrenciler sarımsak sökümü yaptılar.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Bekir Yenen, Yeşilyurt beldesine gezi yapan Öğretim görevlileri ile Öğrencilere kilitli taş fabrikasını da gezdirdikten sonra, Yeşilyurt Beldesine ait park içerisinde o beldenin kadınlarının yaptıkları saç böreği, sıkma, ayran ve meşrubat ikramında bulundu. Günün anısına Öğretim görevlilerine Belediye Başkanı Bekir Yenen, Atatürk'e ait yazı içeren çerçeveli pano hediye etti.
SÜ Karapınar Aydoğanlar MYO Öğretim görevlileri ve 50 kişilik Öğrenci gurubu geziden çok memnun olduklarını, kendilerini misafir eden ve gezilerine eşlik eden Yeşilyurt Belediyesi Belde Başkanı Bekir Yenen'e ve personeline teşekkür ediyoruz"dediler.