Karapınar’lı bisiklet severler sağlıklı bir yaşam için “Gelecek İçin Gel Beraber Pedal Çevirelim” etkinliği kapsamında Cumhuriyet İlkokulu’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar pedal çevirdiler.

Avrupa Hareketlilik Haftası içerisinde “Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik” temasıyla gerçekleştirilen Karapınar Belediyesinin düzenlediği bisiklet turuna Karapınar İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Doğanay Başaran, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Emniyet Müdürü Nejdet Ercan, Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, Karapınar Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanlarıve Sanayi Odası Başkanı M.Kemal Sözen, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Zengin, Karapınar Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı A.Hakkı Şenyurt, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Aydoğdu, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ticaret Borsası Başkanlığı Sekreteri Halil Tüysüz, Zabıta Müdürü Talip Karagöz, Gençlik Merkezi Gönüllü Gençleri, Basın Mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Bisiklet turu Cumhuriyet Meydanındaki Karapınar Belediyesi Beyaz Masası önünde son bulması akabinde Belediyemiz tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında 1.Ersin Özkan, 2.Sevgi Özçelik, 3. Muttalip Öztürk ve kompozisyon yarışmasında 1.İbrahim Birgül, 2.Süleyman Sarıorman, 3.Ahmet Taşkın dereceye giren yarışmacılar ödüllerini İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Doğanay Başaran, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, İlçe Emniyet Müdürü Nejdet Ercan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal tarafından bisikletleri ödül sahiplerine takdim ettiler.

Ödül töreninden önce konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Yaka, “16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle bisiklet turuna katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Özellikler Avrupa da ve Türkiye de Avrupa Hareketlilik Haftası’na dikkat çekmek için kısa süre ile etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bazı kentlerde insanlar kontak kapatıp bisiklet ile ihtiyaçlarını giderebilmek için ev ve iş yerlerine gidip gelmektedirler. ”dedi.  Bisikletin çevre dostu ve yakıt tasarrufu sağlayan önemli bir araç olduğuna dikkat çeken Başkan Yaka sözlerinin devamında, amacımız vatandaşlarımıza bisiklete kullandırmayı artırmak, bisiklete binme noktasında farkındalığı oluşturmak, çevreyi kirletmeden spor anlamında da önemli bir araçtır. Sağlıklı bir yaşam ve hayat için mutlaka insanlarımızın harekete ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Hareketsizlik sağlık açısından en büyük sıkıntıdır. Böyle bir etkinlikle vatandaşlarımızın bisikleti tercih etmelerini arzu ediyoruz. Avrupa Hareketlilik Haftası’nın son gününde böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Bütün hemşehrilerimize sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.

Ödül töreninden sonra katılımcılar Badminton Oyununa ve Halat Çekme yarışına katıldılar. Programa katılan katılımcılara Karapınar Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Formun Altı