Çelenk Sunma merasimine ve Kültür Merkezinde yapılan Atatürk'ü anma programına, Kaymakam Mustafa Karaca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Mert, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Yazgan, MHP İlçe Başkanı Faruk Sonkaya, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü ve Öğretim Görevlisi Dr. Durmuş Ali Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Yürekli, Şehit Aileleri, Gaziler, Malmüdürü Adil Ünsal, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ve Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Arif Yayla, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğrenciler, Muhtarlar, Basın Mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Saat 09.05'de Öğretmen Fatma Betül Kuzucuk sunuculuğunda Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu ve ardından Beden Eğitim Öğretmeni Ercan Özel, Müzik Öğretmeni Hazal Ünkesen eşliğinde Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma töreninden sonra saat 09.30'da Karapınar Kültür Merkezi salonunda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü anma programı, Fevzi Paşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Yeşim Acar sunuculuğunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Beden Eğitimi Öğretmeni Ayşe Arpalıyiğit katılımcıları selamladıktan sonra şunları söyledi," Bugün 10 Kasım. Bugün günlerden siyah, bugün saatlerin durduğu gün 9'u 5 geçe. Bugün günlerden Anıtkabir, 7'den 77'ye koşa koşa ziyaret edilir Bugün günlerden saygı, göklerin nazlı kızı sen bile saygından indirirsin başını. Bugün günlerden Atatürk. Atatürk'ü anlamak ve anlatmak için resmi programlar şart ama; müsadenizle ben bugün sizi bir anıya götürmek istiyorum.

Yıl 2003. Bundan tam 14 yıl önce. Bayan Milli Voleybol takımımız yani namı değer filenin sultanları, Japonya'da Dünya Kupasında. Şimdi dediiz ki Atatürk'ü anma- Voleybol Takımı- Japonya. Bu üçünü nasıl birleştiriyoruz. Şöyle ki:

Bayan Milli Voleybol Takımımız Japonya'da İtalya maçına çıkıyor. Birinci set bitiyor. İkinci set bitiyor 3. set oynanıyor. Saatler 16:05'i gösterirken Milli Takımımız mola alıyor. Molaya çıkarken sporcularımızın bazısı elini kalbinin üstüne koyuyor; kimisi ise başını öne eğiyor usulca. Öylece duruyorlar, çıt çıkmıyor. Maça devam ediliyor, ancak rakip takım İtalya harıl harıl taktik konuşurken molada, kızlarımızın öylece duruşuna kimse ama kimse anlam veremiyor. Halbu ki o an Türkiye'de saater 9'u 5 geçiyordu. Atatürk'ün kızları Türkiye'de hayata mola verildiği an dünya kupasında hayatı durdurmuştu. İşte yaşanmış olay. Atatürk'ü anmada en güzel örneklerden biri olarak kalsın aklımızda değerli misafirlerimiz. Bizde bugün atamızı anmaya hazırlanırken istedik ki öğrencilerimizin sadece dilleri değil özleri söylesin. İstedik ki özlem duyulan şiirleri Atam diyen diller söylesin. Elbette ki Atamızı anmak için kısacık bir program yetmezdi. Zaten onun gerçekleştirdiği mucize demokratik Türkiye Cumhuriyet'iydi. İstedik ki öğrencilerimizin özü dili olsun ve bu dillenişe dans ve görsellikte ortak olsun. Az sonra izleyeceğiniz program Atasının izinde yürüyen Fevzi Paşa Ortaokulu öğrencilerinin Atalarına armağanı olsun ve müsaadenizle sahne bizim olsun.Teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum."diyerek sözlerini tamamladı.

Öğrenciler topluca, Mustafa Kemal'i düşünüyorum şiirini topluca okudular, Atatürk'ün bir saati vardı sunumu, Babam ve Oğlum Film müziği, Kargaların sahneye girmesi ve Kartalların dansı gösterimi, ölme sahnesi, Mustafa Kemal'in kağnısı, Karadeniz marşı, Atatürk'ün Ne Mutlu Türküm diyen konuşması, Siren sesi ve Koro Atatürk Çocukları gösterisi ile anma programı başarılı bir şekilde sona erdi.