Program, 10 Kasım 2015 Salı günü Cumhuriyet Alanı, Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.
Programa, Kaymakam Mustafa Karaca, Garnizon Komutanı Albay Oğuz Osman Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Askeri erkan, Kuruluş Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri, Şehit aileleri ve Gaziler, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Basın Mensupları ile vatandaşlar katıldı.
Hacı Osman Arı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Yasemin Can sunuculuğunda Kaymakam Mustafa Karaca, Garnizon Komutanı Albay Oğuz Osman Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasından sonra 2 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'mız katılımcılarla birlikte okundu.
Anma programı Kültür Merkezinde saat 9.30'da tüm katılımcıların iştiraki ile devam etti.
Program Hacı Osman Arı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Ayşe Nur Demirtaş sunuculuğunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Hacı Osman Arı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fatih Gürsoy yaptığı konuşmasında," Bu gün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve çağdaş Türkiye'nin mimarı olan Atatürk'ün ölümünün 77. yıldönümünü anmak için toplanmış bulunmaktayız. Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişi şühesiz ki Türk milletini derin bir üzüntüye boğmuştur. O'nun dünya üzerinde yetişmiş çok nadir bir dahi oluşu, büyük devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları olmuştur. Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri yanında büyük bir komutandır. Aynı zamanda, Türk Kurtuluş Savaşına yön vermiş milleti ile birlikte "Ya İstiklal Ya Ölüm" parolası ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuştur. Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan büyük insan; "Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğinde kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar" demek suretiyle kurduğu Cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir.
Büyük kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk! Sen ebedi istirahatgahında rahat uyu! Bizler emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her zaman ki gibi gönülden sahip çıkarak, sana layık bir millet olmaya devam edeceğiz."diyerek konuşmasını tamamladı.
H.O.Arı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Hazal Bilik "Mustafa Kemal'i Düşünüyorum" şiirini okudu, Öğrenciler Atatürk Orotoryosu'nu birlikte seslendirdiler, Öğrenci Zeliha Durmaz "Atatürk'ten Son Mektup" şiirini okudu, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi katılımcılar tarafından dinlendi. Öğrenciler "Gençliğin Ataya Cevabı"nı birlikte okudular.
Öğrencilerden Devrim Demir ve Bekir İnal tarafından Atatürk'ün sevdiği Yemen Türküsünü ve Aşık Veysel'den Atatürk'e Ağıt türkülerini saz eşliğinde seslendirdiler.
10 Kasım Atatürk'ü anma programının hazırlanmasında Hacı Osman Arı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrenciler sahnede yerlerini aldıktan sonra yetkililer tarafından tebrik edildiler ve anma programı başarılı bir şekilde sona erdi.