Şehit Oğuzhan Aydınbelge METEM Okulu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Hatice Ertaş ve Emre Döş sunuculuğunda başlayan programa İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon ve Atış Test ve Değerlendirme Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Kurum Amirleri ve Sivil Toplum Kuruluş ve Oda Başkanları, Askeri Erkan, Öğretmen, Öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
İlçe Kaymakamlık Makamının Çelengini sunmak üzere İlçe Kaymakamımız Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanlığının Çelengini sunmak üzere Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk, Belediye Başkanlığı Çelengini Sunmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Yaka Atatürk Anıtına Çelenklerini sundular.
     Çelenklerin sunulmasının ardından Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk ve Ebediyete intikal eden Aziz Şehitlerimizin anısına 1 (Bir) Dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızı okutmak üzere Tören Komutanı Memiş Deniz'in koroyu yönetmek üzere yerini almasından sonra Müzik Öğretmeni Sabiha Açar'ın eşliğinde Ş.O.A. METEM Öğrencilerden oluşan koro İstiklal Marşı okundu.
                                              29 Ekim Cumhuriyet Bayramı "Çelenk Sunma Töreni" burada sona erdi.
        29 Ekim 2014 Çarşamba Günü Cumhuriyetimizin 91. Yılı Kutlama programı 9.30-10.00 saatleri arasında Kaymakamlık Makamı'nda tebriklerin kabulü ve Saat 10.00'da Atatürk Stadyumunda Saygı Duruşu, İstiklal Marşının Okunması, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının halkın, öğrencilerin ve tüm katılanların Cumhuriyet bayramını kutlaması, Günün anlamı ile ilgili konuşmanın İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım tarafından yapılması, Öğrenci şiirlerinin okunması,, ödül töreni, halk oyunları gösterisi, tören geçişi ile Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı sona erecektir.