UNCCD, GİZ, UNDP gibi Uluslararası kuruluşlar ile 24 değişik ülkelerden 50, yurt içinden 35 Akademisyen ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyon Müdürlüğüne bağlı, Karapınar Erozyon Önleme sahası ile Meke ve Acıgölü’de gezdiler.
Karapınar Erozyon Önleme sahası ile Meke ve Acıgöl gezisine, Asya ve Afrikadan  24 ülkeden gelen 50 yabancı temsilci, Türkiye’den Akademisyen ve uzmanlardan oluşan kişiler ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünden Genel Müdür Hanifi Avcı, Genel Müdür Yardımcıları İsmail Belen, Mustafa Gözükara, Erozyon Kontrolu Daire Başkanları Nejdet Demir, Orman Genel Müdürlüğünden Daire Başkanları Mahmut Temiz, Fahrettin Ay, Prof.Dr. Orhan Doğan, Prof.Dr. Doğan Kantarcı, Orman Bölge Md. Eşref Durmuş, Bölge Md. Yardımcıları Mustafa Korucu, Karaman Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik, Ereğli Orman İşletme Şefleri Burak Altınay, Ereğli Fidanlık Şefi Ertan Koyuncu, Ereğli Ağaçlandırma Şefi Ercan Şık, Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyon Müdürü Çetin Patla ve personeli katıldıar.
Yetkililer, Karapınar Rüzgâr Erozyonu uygulama alanında ve kumul önleme çalışmaları hakkında dış ülkelerden gelen şahıslara geniş bilgiler verdiler.
Orman Su İşleri Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü yetkilileri Karapınar Türkiyenin yarı kurak bölgesinde yer aldığını, Dünya’nın % 46 sının kurak ve yarı kurak alanlardan oluştuğunu, Türkiye’nin % 65’i kurak ve yarı kurak, bunun yanında bu alanların özelliği, iklimde istikrarın olmaması, her yıl farklı bir iklimle karşılaşılabilinir. Türkiye’nin yıllardır yoğun ağaçlandırma çalışmaları yaptığını ve bu çalışmalarında büyük bir kısmını kurak ve yarı kurak alanlarda yürütüldüğünü, Türkiye’nin 30 yılda orman varlığını 1.4 Milyon hektar artırdığını dile getirildi. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti aldığı bir kararla 4 yıl önce Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrol Seferberliği başlattığını, Bu ağaçlandırma seferberliği sadece kamu kuruluşları ile değil, sivil toplum kuruluşlarının ve toplumun tüm kesimlerinin katılımını sağlayacak bir kampanya ile 2 milyon 300 bin hektarlık alanda ağaçlandırma erozyon kontrolü iyileştirme çalışması hedeflenmiştir. 5. yılında da bu ağaçlandırma seferberliği devam edecektir. Dediler.
Asya ve Afrikadan gelen 24 Ülkenin temsilcileri İle Nijerya Orman Genel Müdürü Hamadou Mamoudou “ Karapınar’da yapılan Erozyonla Mücadelenin çok başarılı olduğunu ve kendilerinin de ülkelerinde bu tür uygulamaları yapacaklarını, burada bu erozyonla mücadeleyi veren ve Dünya’nın iklim dengesine de katkı yapacak olan bu tür çalışmaları takdir ediyoruz.”dediler.