Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinliğe halkımızın ilgisi yoğun oldu ve Karapınar Belediyesi tarafından katılımcılara Türk Bayrağı dağıtılarak, 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma programı büyük coşku içerisinde gerçekleşti.

Programa Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Aydoğanlar M.Y.O Müdür Yardımcısı Yasin Akkemik ,AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan,Hakim Alper Utku, C. Savcıları Oğuzhan Mert, Oktay Korkut,İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Mal Müdürü Zeki Kaplan, Başkan Yrd. Emre Özsoy, Belediye Meclis Üyeleri, ve diğer Daire Amirleri ile Cumhuriyet alanını dolduran bay ve bayan vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı hep birlikte okundu. Hacı İsa Camii İmam Hatibi Ali Osman Gürbüz tarafından Kur-an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Yaka,” Düzenlemiş olduğumuz 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinliğimize ilgi göstererek Cumhuriyet alanını dolduran sizlere katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 15 Temmuz Cumartesi günü saat 21:00’de yine Cumhuriyet Alanında Demokrasi nöbetine yoğun katılımlarınızı bekliyorum diyen Yaka   15 Temmuz gecesi Ülkemizi, Milletimizi, Demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, Aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen ve kendini 1 dolara satan vatan hainleri harekete geçmiş, Milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar milletimize doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlar ancak, milletimiz bu darbe girşimini sokaklar ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasında,Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel Ülkemiz 15 Temmuz öncesinden daha güçlü hale gelmiştir. 15 Temmuz ve tüm Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle anıyoruz. Allah bir daha böylesine bir kötü 15 Temmuz’u yaşatmasın temennisinde bulunarak hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”dedi.

Program, İlahi Sanatçısı Abdurrahman Önül ve Orkestra ekibinin birbirinden güzel seslendirdiği İlahi ve Ezgilerle katılımcılara coşku içerisinde birgün yaşattı. Vatandaşlar ve Çocuklar ellerinde Türk Bayrakları ile coşarak bu vatanın ekmeğini yiyip ihanet edenlere en güzel cevabı verdiler. Programdan sonra Belediye Başkanı Mehmet Yaka İlahi Sanatçısı Abdurrahman Önül’e hediye takdim etti.