Geceye, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Devlet Hastanesi Baştabibi Dr.Eser Şenkul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Saadet Partisi İlçe Başkanı Kemal Kor, AGD Karapınar Temsilcisi Emin Dilekli, Afganistanlı Hafız Abdul Farid Faruqi, İlahiyatçı- Eğitimci Salih Ülker, bazı okul müdür ve öğretmenleri, sponsorlar ile salonu dolduran bay ve bayan vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Recep Toka’nın sunuculuğunda gerçekleştirilen program, İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Afganistanlı Hafız Abdul Farid Faruqı Kur’an-ı Kerim tilavetini sundu ve ardından Mekke’nin fethi ve AGD faaliyetleri ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı

AGD Karapınar Başkanı Emin Dilekli açılış konuşmasında şunları söyledi “ AGD’nin tertiplemiş olduğu Mekke’nin fethi ve Siyer-i Nebi yarışması programına hoş geldiniz. Hayatın her alanını kuşatan bir inancın mensupları olarak bu gece sizlerle birlikte olmaktan mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tüm Müslümanların kıblesi olan Kabe’nin bulunduğu, şehirlerin anası Mekke şehrinin fethini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmanın önemine inanıyoruz.

Her yeni güne yaralanan ya da öldürülen masum insanlara dair haberlerle uyandığımız bu dünyada yeni neslin, fetih kavramının inancımızdaki yerini bilmeleri gerektiğini düşünüyoruz.

Aynı şekilde şehit kanlarıyla sulanmış ülkemizin gündemine ekranlarla, manşetlerle, haber portallarıyla sokulan yılbaşı eğlencesi adı altındaki kokuşmuşluğa da en güzel şekilde cevap vermek için burada olduğumuzun farkındayız. Katılımlarınızdan ve programımıza gösterdiğiniz yoğun ilgiden dolayı bir kez daha siz katılımcılara teşekkür ediyorum diyen Dilekli, Burada bulunan tüm kardeşlerimizden istirhamımız yediden yetmişe hepinizin Anadolu Gençlik Derneğimizin çalışmalarında yer almalarıdır.

Biez biliyoruz ki bu mücadelenin insana ihtiyacı yok, ancak insanlarımızın bu mücadeleye iuhtiyacı var. Bu mücadelenin gençler eliyle başarıya ulaşabileceğini biliyoruz. Karapınarlı kardeşlerimizden ve ağabeylerimizden ricamız, bu yapıya sahip çıksınlar ve çocuklarını AGD’mize emanet etsinler. Böylece özlediğimiz imanlı ve inançlı neslin oluşumuna hep beraber vesile olmuş olalım. Programımızın yoğunluğu nedeniyle sözümü fazla uzatmadan, programımıza uzaktan ve yakından gelen tüm hemşerilerimize ve misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyor ve gecemizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı ALLAH’ dan diliyorum.”dedi

Konya Enderun Lisesi Mehteran Takımı gösterilerini gerçekleştirdiler.

Anadolu Gençliği Ortaokul komisyonu öğrencileri şiir dinletisini sundular.

İlahiyatçı- Eğitimci Salih Ülker, Mekke’nin fethine kadar Müslümanların durumu ve Peygamber Efendimizin mücadeleleri, hak ve batıl mücadelesi ve AGD’nin misyon ve vizyonu ile ilgili katılımcılara doyurucu konuşmasında örnekler vererek açıklamalarda bulundu.

AGD ait dergilerin ve Erbakan hocanın kendi dilinden kaleme alınan DAVAM adlı kitabın tanıtım sinevizyon gösterimi yapıldı.

Karapınar’da AGD tarafından bin lise öğrencisinin katıldığı Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilerden Pelin Peri, Saniye Ağanınoğlu, Fatuma Dinkul, Şeyda Eşsiz, Sevda Soysaler Filiz Aker, Ümmühani Çelebi, Fadime Atlaş, Rahime İşleyen, Gaye Özayaz’a çeyrek altın ve kitap seti İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk ve AGD Başkanı Emin Dilekli tarafından tebrik edilerek verildi.

Siyer-i Nebi yarışmasına en çok katılan öğrencilerin bulundukları okulların Müdürlerine ve şiir dinletisi sunan öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından plaket ve çeşitli kitap seti hediye edildi.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Kemal Kor birer selamlama konuşması yaptılar.

Gecenin sponsorlarından Etem Tartan, Hikmet Şimşekli, Ahmet Aydınbelge, Sedat Bütüner, Ahmet Uğurlu’ya plaketleri AGD Başkanı Emin Dilekli tarafından teşeşkür edilerek sunuldu.

İlahiyatçı-Eğitimci Salih Ülker’e plaket ve kitap seti Saadet Partisi İlçe Başkanı Kemal Kor tarafından verildi ve program katılımcıların memnuniyeti ile sona erdi.