Almanya'dan yaklaşık 1 yıl ay önce dünya turu için karavanlarıyla yola çıkan 4 arkadaş ve 2 çocukları Karapınar'a geldi.

Her mevsim bir başka güzel olan Meke Gölü'ne misafir olan Alman Turistler , göl kenarında yürüyüş yaptı, bisiklet sürüp eğlendiler.Akşam ise ay ışığı altında Meke gölünde 1 gece kaldılar.

Alman arkadaşlar Gıregor Weber,,Miriam Beck ,çocukları İwo ve Leo ,ile Monigue Wolf Swen Braun Çıktıkları Dünya Turunda Türkiye’ye geldiler.Türkiye’de Nemreu Dağı,Kapadokya gibi bölgeleri gezen Alman Turistler,Türklerin Misafirperverliğinden memnun olduklarını kaydettiler.

2 ay önce gedikleri Türkiye’den Mayıs ay’ı ortalarında ayrılacaklarını kaydeden Alman Turistler, İstanbul,İzmir ve Çanakkale gibi yerleri de gezeceklerini belirttiler.

.Almanya’da öğretmenlik yapan Miriam Beck, “Meke gölüne Daha önce gelen Fransız arkadaşlarının tavsiyesi ile geldiklerini belirtti.

Gölün görünümü karşısında üzüldüklerini ancak yinede mutlu olduklarını söyleyen Beck şunları ifade etti:”

Meke gölündeyiz .Buraya umutla geldik ama maalesef gölde su yok.Nedenini bilmiyoruz. Sadece kurak bir yer görüyoruz.Bu çok üzüntü verici bir durum. Çünkü doğa onu kendi halinde bıraktığınızda çok daha güzel. Bu durum hakkında ne düşündüğümü merak edebilirsiniz. .Böyle bir manzarayla karşılaştığım için çok üzgünüm.İnsanlığın burayı mahvettiğini düşünüyorum.Demek istediğim şu ki buranın fotoğraflarına bakıyorsun ,posterlere bakıyorsun mavi sularla dolu çok güzel bir yer. Fakat buraya geldiğimizde hiç su olmadığını görüyoruz .İnsanlığın nasıl yanlış yöne gittiği hakkında bir tartışma konusu başlatmayacağım Fakat belki biz dil,ülke,renk ,ırk farketmez insanlar olarak doğaya bu denli zarar verdiğimiz için düşünmeliyiz ve böylelikle bir şeyler geri gelebilir.

Meke Gölünü suya kavuşturun “!