Bayramlaşma programına, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti Konya İl Başkan V. Fuat Kunduracı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Salih Koyuncu,  AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanlarından S.S. Nakliyeciler Koop. Başkanı Ahmet Emekli, Merkez Süt Birliği Başkanı Mehmet Tartan, AK Parti Karapınar Gençlik Kolları Başkanı Murat Albayrak ve Üyeleri, AK Parti Karapınar Kadın Kolları Başkanı Dudu Sağlamer ve üyeleri, partililer, BDDK Bankalar Yeminli Murakıbı Veli Ulvi Sevinç,  vatandaşlar ile basın mensupları katıldılar.

AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek’e hoş geldiniz diyerek, Bayramını kutladılar ve Karapınar’da yapılan çalışmalarını çözüm bekleyen ilçenin sorunlarını anlattılar.

Eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek ise, “ Bugün Kurban Bayramı. Bugün kucaklaşma, affetme ve yenilenme günüdür. Bu mübarek günde aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin ve siz Karapınarlı vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum. Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun. Bayramımız merhamete, adalete, hidayete ve kurtuluşumuza vesile olsun. Bu bayramda sevdiklerimizi sevindirelim. Sevincimize hastaları, yaşlıları, yalnızları, dargınları ortak edelim. Bir gönüle girmede, hayır dua almada, küslüğe son vermede yarışalım diyen Akyürek, Karapınar Tarım, hayvancılık alanında isminden söz ettiren, sessiz ve derinden ilerleyen ve ülke ekonomisine büyük bir katkı yapan bir ilçe konumundadır. Karapınar’ı çok iyi biliyorum. Sorunlarına her zaman yardımcı olup, çözümler üreteceğiz. Çalışkan, tecrübeli ve zeki olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’da Karapınarlı bu yönden de ilçeyi şanslı buluyorum. Büyük Türkiye olarak çok çalışıp, çok üretmeliyiz. Sömürgeci güçlere fırsat vermeyelim. Şu anda Ülkemizden 10.000’e yakın vatandaşımız geri kalmış fakir muhtaç Afrika ülkelerinde kurban keserek, fakirlere ihtiyaç sahiplerine dağıtmaktadırlar. Bizden daha çok zengin İslam Ülkeleri var ama onlar bu işi yapmıyorlar. Türkiye’miz her zaman mazlumların yanında yer almaktadır. Türkiye’mizi bölüp parçalamak için yıllardır art niyetli güçler uğraşmaktadırlar ama hiçbir zaman başarılı olamadılar ve olamayacaklardır. Yeter ki birliğimizi ve beraberliğimizi koruyalım. Dış güçlere fırsat vermeyelim. Tarım, hayvancılık, sosyal ve kültürel olarak her anlamda güçlenmemiz için çok çalışmalıyız. Hepinizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”dedi

Vatandaşları, STK’ları ve diğer katılımcıların istek ve temennilerini dinleyen Akyürek, bütün vatandaşlarla tek tek bayramlaştı ve Karapınar’dan beraberindeki heyeti ile birlikte memnun bir şekilde ayrıldı.