15 Temmuz 2016 günü, ordu ve devlet içinde yuvalanmış vatan hainlerinin, halkın iradesiyle göreve gelmiş hükümeti devirme amaçlı darbe girişiminde, halkın üzerine ateş açılması sonucu 300’Ü aşkın vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve 1491 vatandaşımızın yaralanması, hainlerin emellerine erişmesi durumunda halk iradesini hiçe sayan ceberrut bir yönetim hedefinde olduklarını ortaya koymuştur.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıda darbecilere hiçbir şekilde imkan tanınmayacağını ifade ederek halkı darbe girişimine karşı koymak için meydanlara ve havalimanlarına çağırmasının ardından meydanlar iradesine sahip çıkma amacını taşıyan halk tarafından doldurulmuş, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin operasyonlarıyla darbeciler teslim alınmıştır.
Aradan geçen beş yıl boyunca, milli birlik ve beraberliğimize kast eden, halk iradesini ayaklar altına almayı amaçlayan hainlerin devletin ve kurumlarının içinden temizlenmesi için büyük bir seferberlik başlatılmış, hain girişimin 5. Yıldönümünü yaşadığımız bugün itibarıyla, hain emellerin ülkemiz üzerinde başarılı olamayacağı ispatlanmıştır.

Hızla gelişen ülkemizin son olarak 1980 askeri darbesi ve ardından 1997’deki post modern darbe ile yaşadığı darbe zincirinin son halkasının, 15 Temmuz 2016’da Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğindeki vatanseverler tarafından etkin bir şekilde bertaraf edilişi, aynı zamanda demokrasimize ve milli birliğimize tasallut eden güçlere halkımız tarafından asla müsaade edilmeyeceğinin göstergesi olmuş, büyük acılar ve coşkuların yaşandığı bu gün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.  Bugün, Milletimizin, bağımsızlık, demokrasiye, halk iradesine ve milli birlik ve beraberliğine, ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmezliğine ilelebet sahip çıkacağına inancımızı yeniden güçlü bir şekilde dile getirmeyi görev kabul ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm halkımızın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, 15 Temmuz’da  şehit düşen vatan evlatlarına Allah’tan rahmet diliyor,  gazilerimize ve millet iradesine sahip çıkmak için meydanları dolduran tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” 

Yusuf Zengin
AK Parti Karapınar İlçe Başkanı