Fakat Konya (Karapınar’ın da içinde bulunduğu ilçeleri ile birlikte) Sağlık Bakanımız sn. Fahrettin Koca’nın da belirttiği gibi çoğu kez vaka sayılarında artış görülen ilk 5 il arasına girmektedir. Bu durum önemli ölçüde ciddiye alınmalı, kapanmayacak yaralar açılmasının önüne geçilmelidir.

Her bireyin kendini muhafaza etmesi, maske takması, el ve yüz hijyenine dikkat etmesi, sosyal mesafeye uyması ve diğer bireylerle arasında en az 1 metre mesafe koyması umuyoruz ki bölgemizde de vakaların düşmesine sebep olacaktır. Hastanelerde olan yoğunluğu azaltmak için bu kurallara riayet edilmesi kaçınılmazdır. Hastanelerdeki doluluk oranı virüsün ne kadar ciddiye alınması gereken bir durum olduğunun en büyük kanıtıdır.  Özellikle yaklaşan Kurban Bayramı öncesi gerekli tedbirler harfiyen yerine getirilmeli, hayvan pazarlarında, pazarlıklarda, kurban kesim noktalarında ve dağıtımlarda saymış olduğumuz kuralları asla es geçmemeliyiz. Unutmayalım ki virüs kalabalık ortamları, temas edilen noktaları ve hijyenin olmadığı noktaları sever.

Yine ilçemizde son zamanlarda oldukça fazla düğün, nişan gibi organizasyonların olduğunu ifade ediyoruz. Buralarda da aynı şekilde mutlu günlerimizi gölgeleyecek hadiselerin yaşanmaması ve virüsün kalabalık ortamlarda kol gezmemesi için maske, mesafe, hijyen ve temassızlık ilkelerine harfiyen uyulması hepimizin faydasına olacaktır.

Son kez kıymetli hemşehrilerimizden istirham ediyoruz ki Kurallara Uyalım, Koronayı Yenelim!

AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Yusuf Zengin