Değerli Hemşehrilerim!

Bilindiği üzere yeni normalleşme sürecinden sonra İç Anadolu Bölgesinde artan vaka sayılarında İlçemizin de rol oynaması bizleri tedirgin etmektedir. Gün geçmiyor ki bir yakınımızdan pozitif test sonucu öğrenmiş olmayalım. Bu hususta hep birlikte Maske-Mesafe-Hijyen kurallarına uymamız hepimizin faydasına olacaktır. Bizler ilçemizde gerekli tedbirlerin alınması konusunda mesai harcarken bugün itibari ile İl Hıfzısıhha Kurulunun almış olduğu karar sonucunda çoğu organizasyon yasaklanmıştır. Buna göre;

“Kafe, restoran, lokanta, çay bahçesi gibi işletmelerde ikramlı veya ikramsız düğün, sünnet düğünü, nikah, nişan, kına, çetnevir, doğum günü, hasta ziyaretleri, mevlit programları, aile ve akraba toplantıları, gün gezmeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile dernek, oda, kulüp, ve vatandaşlar tarafından düzenlenecek olan her türlü sosyal içerikli kahvaltı ve yemek etkinlikleri, tanışma ve kaynaşma programları, kermes etkinlikleri gibi kalabalık oluşumuna sebebiyet verecek organizasyonların yasaklanmasına” karar verilmiştir.

Bizler de bu kararlara harfiyen uyarak sadece kendimizi değil tüm vatandaşlarımızın sağlığını korumuş olacağız. Unutmayalım ki tedbirlere uyarsak, maske-mesafe-hijyen kurallarına riayet edersek kazanan biz olacağız, milletimiz olacaktır. Özellikle test sonucu pozitif çıkan ve 14 gün boyunca evde kendisini izole etmesi gereken hastalarımızın kesinlikle dışarı çıkmaması gerekmektedir, aksi takdirde virüsü başkalarına bulaştırarak ağır hastalık süreçlerine ve hatta ölümlere sebep olunacağını kesinlikle aklımızdan çıkarmayalım. Bizler bu kurallara uyarsak unutmayalım ki sonunda yenilen virüs kazanan Karapınar olacaktır.

Maskeli, Mesafeli ve Hijyenli Günler Dilerim…