Belediye Düğün Salonunda yapılan seminere, Umut Derneği Kurucu ve Genel Başkanı Asuman Arslan İleri, Başkan Yardımcısı Fadime Atan, Eğitimci Yazar Fisun Doğan, Uzman Psikolog Zekiye Dilek Kaşık, dernek yönetim kurulu üyeleri, Halıcılık kursu öğreticisi Ayten Mert, Çini kursu öğreticisi Seval Yaman, Karapınar Halk Eğitim Merkezince açılan halıcılık, çinicilik ve diğer kurslara devam eden bayan kursiyerler ile vatandaşlar katıldı.

Dernek Başkan Yardımcısı Fadime Atan sunuculuğunda devam eden seminer de açılış konuşmasını yapan Dernek Kurucu Genel Başkanı Asuman Arslan İleri Kadıneli Umut Derneği ve Anne Kız Eğitimi konusunda şunları söyledi “ Kadıneli Umut Derneği 24 Mart 2011 tarihinde kurulmuştur. Kuruluş amacı; eğitim, kültür, sağlık, çevre alanlarında sosyal politikalar uygulama, eksiklerin tamamlanması konusunda halkımızı bilgilendirmek, destek vermek ve yaşam standartlarını yükseltmek, teknolojik eğitim almalarını sağlama ve haklarını savunma misyonunu üstlenmiştir. Derneğimiz Konya merkez başta olmak üzere İlçe, Belde ve taşralarımızda “ Aile İçi İletişim, Anne Baba Eğitimi, Anne Çocuk Eğitimi, İnanç ve Değerlerin Yaşamımızdaki Gücü, Toplumda Kadının yeri” içerikli eğitim seminerleri ve konferans vermeye devam etmektedir. Kadıneli Umut Derneği Kurucu Genel Başkanı olarak etkin çalışmalarımızdan dolayı Van ve Batman İllerinde fahri hem şehri unvanı olarak plaketle ödüllendirildik. Buna bağlı olarak Derneğimiz Van Kardelenler, Muş Umut Eli Dernekleri ile kardeşlik protokolü imzalayarak Doğu ve Güneydoğuda çalışmalarına devam etmektedir.

2011 Van depremi sebebiyle Derneğimizin düzenlemiş olduğu yardım kampanyasında depremzede bir ailenin en az bir yıllık ihtiyacını karşılayabilecek miktarda giyecek, ısıtıcı, çocuk giysisi ve hasta bezi, 1000 battaniye ve bir tır dolusu giyecek ve gıda malzemelerini Van Valiliğine teslim etmiştir. Ayrıca Lise ve İlkokul çocuklarının okul ve eğitim masraflarına katkıda bulunmuştur.

“Biz” olmak için yola çıktık. Çünkü ancak “Biz” olmayı başarırsak birbirimizin yerine düşünebilir ve ihtiyacımız olan en doğru çözümleri oluşturarak bizi daha ileriye taşıyabiliriz. Misyonumuz, değişen dünyada değişmeyen değerlerin yaşatılmasını sağlamak, iyiliği her zaman her yerde yaşatmaktır diyen Başkan Asuman Arslan İleri, Bende Karapınar’da doğup büyüdüm ve şimdi Konya’da Kadıneli Umut Derneğine hizmet etmekteyim. Derneğimizin hazırlamış olduğu bu anlamlı seminere vesile olan yetkililere, konuşmacı olarak katılan hocalarımıza ve siz değerli katılımcılarımızdan, kursiyerlerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi

Eğitimci Yazar Fisun Doğan ise Hz. Muhammed (sav)in doğumunun 1442’nci yıl dönümü nedeniyle yaptığı güzel konuşmasında “ Bundan 1442 yıl önce yeryüzü Hz. Muhammed (sav) nuruyla aydınlandı. Bu aydınlık o günden buyana gönül verenlerin kalbini, aklını ve ruhunu aydınlattı. Gönül veren toplumların da saadetini sağladı. İnsanlar neyin iyi, neyin kötü olduğunu, neyin helal, neyin haram olduğunu onunla öğrendi. Kadınların değerinin olmadığı, insanların hayvan gibi satıldığı bir toplumu, en kısa zamanda dünyanın en medeni halkı haline getirdi. Onun mesajlarıyla insanlık kurtuldu. Peygamberimizin hayatını okuyun, Peygamberimiz örnek modeliniz, pusulanız olsun. Dedi

Uzman Psikolog Zekiye Dilek Kaşık ise “Aile İçi İletişim, Anne Baba Eğitimi, Anne Çocuk Eğitimi, İnanç ve Değerlerin Yaşamımızdaki Gücü, Toplumda Kadının Yeri, Ailede Farkındalık Oluşturma” konuları örnekler verilerek anlatıldı. İnsanlarımız için çok faydalı ve beğeni ile dinlenilen konuşmasında “ İnsanlık mektebinin ilk hocasıdır Kadın. Kadın üretir, Kadın eğiticidir işte biz bu doğrultuda önce yakın çevremizden başlayarak ve daha sonra genişleyen ve birbirine bağlı halkalar zinciri ile tüm insanlığa faydalı olmak için umut elini eğitim seminerleri ve sosyal aktiviteler ile uzatıyoruz diyerek kadın ve erkeklerimize çalışkan ve üretken olmaları yolunda örnekler sunularak faydalı bilgiler verilen seminere son verildi.

Seminere katılanlar, verilen bilgilerin kendileri için çok faydalı olduğunu belirterek konuşmacılara teşekkür ettiler.

Konya dan seminer için gelen Kadıneli Umut Derneği Başkan ve Yöneticilerine AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yaka ve Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu ikramda bulundular.