Anadolu Gençlik Derneği (AGD), "Diyarbakır'ın Fethi" organizasyonun ikincisini gerçekleştirdi. Dünya Kur'an okuma birincisi Ebul'Kasımi'nin Kuran-ı Kerim ziyafeti ile başlayan programa Diyarbakır halkı büyük ilgi gösterdi.
Günün anlam ve önemine binaen açılış konuşmasını yapan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, 
"Allah'ın kutlu elçilerine ve Efendimiz (sav)'in her biri gökteki bir yıldız gibi olan mübarek arkadaşlarına ev sahipliği yapan Diyarbakır, elbette bu coğrafyada maneviyatın başşehridir. İşte bu maneviyat başkenti bu akşam burada Anadolu'nun ve İslam coğrafyasının dört bir yanından koşup gelen kardeşler topluluğuna ev sahipliği yapmaktadır" dedi.
SALONU TERK ETMEDİLER
- Konuşmaların ardından ezgileriyle Ömer Karaoğlu ve Yusuf Can salonu coşturdu. Kum sanatı gösterisi yapılmasının ardından Diyarbakır'ın  Fethi canlandırılması gerçekleştirildi. Haftalardır bu organizasyon için gece gündüz çalışan gençler yaptıkları gösteriyle salonun takdirini kazandı. 
SEVGİ VE KARDEŞLİK YÜRÜYÜŞÜ
- Diyarbakır'ın Fethi programı çerçevesinde tarihi Ulu Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından 27 sahabenin kabrinin bulunduğu Hazreti Süleyman Camii'ne doğru 'Sevgi ve Kardeşlik Yürüyüşü' gerçekleştirildi. Diyarbakırlı vatandaşlar da kardeşlik yürüyüşüne katıldı.